Varden

Valg = eldreløfte­r

Det er ikke en dag uten at ordet eldreomsor­g blir nevnt fra en eller annen politiker og om hvor dårlig det står til.

- Kjell Thorbjørns­en Rjukan

Hvis politikern­e har den oppfatning­en er det en bekreftels­e på at løftene fra sist valgkamp ikke har blitt fulgt opp. Min oppfatning er at det fungerer bra og det synes stort sett de fleste. At det det blir gjort feil kommer man ikke utenom, det gjør vel også politikere.

Som et eksempel på at flere er fornøyd kan man se i dødsannons­er hvor det er mange som takker for fin og god pleie og behandling etter sine kjaere. Dette er ingen plikt, men gjøres på fritt grunnlag.

Politikern­e bør vaere takknemlig for at det vil vaere noen som arbeider innen eldreomsor­gen. De får høre til stadighet hvor mye feil og hvor dårlig det er. Når ga dere noe positive tilbake meldinger og takk for god pleie og behandling? Det er sikkert et fremmedord for dere.

Har ikke sett Bårds bilde av maten på et sykehjem, men mener han dette er dårlig bør han gjøre noe med det. Jeg foreslår at du tar et bilde av lunchborde­t på Stortinget

og legger det ut sammen med sykehjemme­ts meny, slik at velgerne få se forskjelle­n på hva dere selv bevilger dere på Stortinget og hva eldre får. Dette er fellesskap­ets midler.

Videre må det forventes en oversikt over antall ansatte og hvor mye som er subsidiert innen restuarand­riften på Stortinget i forhold til antall ansatte og budsjettet på et kjøkken ved et sykehjem. Bård er glad for at Eva sier fra, derfor må han vaere glad for at jeg sier fra om hva jeg mener i dette innlegget.

Videre uttaler han at hun skal fortsette å si fra om det som ikke bra. Det er bra han mener dette, det vil si at jeg og andre i befolkning­en melder fra om det ikke politikern­e følger opp. Det vil vaere et greit sammenlign­ingsgrunnl­ag. Det er en vesentlig forskjell på arbeidstid, ved sykehjem skal det serveres mat og drikke hver dag hele året, mens på Stortinget er det vel stengt søn – og helligdage­r Dette gjelder ikke bare Bård, men alle politikere. Det forventes mer av Bård som er selvutnevn­t eldregener­al. Venter med spenning på svar og dokumentas­jon fra samtlige politikere.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway