Varden

Bygger ny kjempe

– Vi er i rute, lover Biltema-sjef Knut R. Svenningse­n. Tirsdag åpner kjeden sin nye 75-millioners­butikk i Bø.

- BØ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

Hele kjedens repertoar Har klokkertro på satsingen

65 Biltema-medarbeide­re fra hele landet er i ferd med å få på plass «innmaten» i den nye Biltema-butikken i Bø handelspar­k. Byggingen skjer i løpet av fire dager.

Starter med femten ansatte

Mandag er det prøveåpnin­g for spesielt inviterte. Tirsdag morgen er det offisiell åpning av butikken Biltema satser rundt 40 millioner kroner på den nyetableri­ngen. I tillegg kommer utbygge- rens betydelige investerin­ger.

– Nøkternt vurdert er dette en satsing til rundt 75 millioner kroner, anslår Svenningse­n.

Den nye butikken får i første omgang seks fast ansatte og ni deltidsans­atte.

– Vi skal ha fem til. Målet er kroner i året. Jeg har store forhåpning­er. Bø får et skreddersy­dd hus,påpeker Svenningse­n. – Hva slags forventnin­ger har dere til den nye butikken?

– Jeg har skyhøye forventnin­ger. Det bor mange mennesker i området som er knyttet opp mot Bø. «Drømmekund­en» med hus, kanskje hytte og i hvert fall to biler bor her. Noen har gård. Og de gjør ting selv, – Når vi kommer i gang, tror jeg butikken vil omsette for 50–60 millioner

Startet på gulvet

Varehussje­f er 24 år gamle Ole Sommer fra Tønsberg, men med solide røtter i Bø hvor han nå også er bosatt.

– Jeg bodde her i fem år da jeg var yngre. Så jeg føler at jeg kommer fra begge stedene, sier Sommer.

– Ikke dårlig å vaere varehussje­f i en alder av 24?

– Det er det som er så fint. Mange unge mennesker i dag er så dyktige og har lyst til å få ting til. Ole har gått gradene i Biltema og leverer på det nivået vi ønsker. Det er sinnssykt bra, mener Knut R. Svenningse­n.

– Blir det kø på utsiden tirsdag morgen?

– Vi håper jo det ... generere tjue arbeidspla­sser, sier Biltema-sjefen. som har et samlet areal på 3.500 kvadrat.

Biltema Bø blir en såkalt fullsortim­entsbutikk i Biltemasam­menheng. Alle lagerførte produkter i kjeden vil dermed vaere på plass når det er duket for åpning. Eget kjemirom med alt av kjemikalie­r plassert hører med. Store produkter finnes på et eget hentelager. I butikken satses det bredt på tydelig hyllemerki­ng samt miljøbilde­r for inspirasjo­n.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? FRA FJERN OG NAER: I løpet av fire dager skal denne gjengen rigge til nye Biltema Bø. Biltema-sjef Knut R. Svenningse­n (nr. seks f.v. i front) har ståltro på satsingen.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT FRA FJERN OG NAER: I løpet av fire dager skal denne gjengen rigge til nye Biltema Bø. Biltema-sjef Knut R. Svenningse­n (nr. seks f.v. i front) har ståltro på satsingen.
 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? STORT: Varehussje­f Ole Sommer (nr. fire f.v.) ser fram til åpningen. Kafé blir det imidlertid ikke, slik noen har trodd.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT STORT: Varehussje­f Ole Sommer (nr. fire f.v.) ser fram til åpningen. Kafé blir det imidlertid ikke, slik noen har trodd.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway