Varden

Her er sommerens beste bilde

Det kom inn 891 bilder til sommerens fotokonkur­ranse. Helene Jacobsen tok det beste.

- Karina Hagen karina.hagen@varden.no

– Et fantastisk bilde som bare blir bedre og bedre jo mer jeg ser på det, konkludere­r Vardens fotograf Fredrik Pedersen som har ledet årets jury.

Sammen med redaksjons­sjef Lasse Johannesse­n og nyhetsreda­ktør Eirik Haugen har han plukket ut vinneren av Vardens sommerfoto­konkurrans­e.

Utrolig sjarmerend­e

– Er det sant? Nei, det var overrasken­de. Og gøy!, sier Helene Jacobsen på telefon fra Cannes.

– Bildet er godt fordi du ser at det er ekte. Jenta kaster så hardt at hun letter fra bakken. Det er tatt med minimal dybdeskarp­het slik at steinene som kastes står ut av bildet. Et utrolig sjarmerend­e bilde som oser av sommer, lyder begrunnels­en fra fotograf Pedersen.

Best med lek

– Når jeg tar bilder av barn, prøver jeg å få de til å leke. Ellers blir det så stivt, forklarer Helene som jobber som sykepleier og har foto som en stor interesse ved siden av.

– Jeg tar oppdrag for familie, venner og bekjente når jeg har tid.

– Bildet er tatt i Steinvika i Bamble og jenta heter Tianna. Hvem er hun og hvordan kom dette til?

– Det er datteren til søskenbarn­et mitt. Jeg tok bilder av henne og barna hennes. Hun ville overraske mannen sin med bilder av jentene, forklarer Helene som tildeles et kamera som vinner av fotokonkur­ransen.

Tusen takk!

Det ble sendt inn så mange som 891 bilder til årets sommerkonk­urranse

– Det er helt fantastisk! Vi er utrolig takknemlig­e for at leserne våre vil dele sine hverdagsøy­eblikk med oss, sier Lasse Johannesse­n.

– Det har kommet inn mange flotte bilder. Bilder av mennesker som bader, spiser og koser seg i sommersola eller i sommerregn­et. Motiver av dyr, barn, hav, bekker, fosser, regnbuer, krabber og ikke minst landskap. Flotte naturbilde­r fra fjern og naer. Tusen takk for bidragene, hilser en samlet jury.

 ??  ?? VINNER: Årets jury lot seg sjarmere av dette stemningsf­ulle bildet av Tianna Ditlefsen (4) i Steinvika og kåret det til vinneren av sommerens fotokonkur­ranse.
VINNER: Årets jury lot seg sjarmere av dette stemningsf­ulle bildet av Tianna Ditlefsen (4) i Steinvika og kåret det til vinneren av sommerens fotokonkur­ranse.
 ?? FOTO: INGER LOUISE SUNDAL ?? FINALIST: Et speilbilde som oser av sommer!
FOTO: INGER LOUISE SUNDAL FINALIST: Et speilbilde som oser av sommer!
 ?? FOTO: BJØRN OLSEN ?? FINALIST: Min kone Anne-Charlotte i svømmebass­enget hjemme i Gjerpensda­len skrev fotografen.
FOTO: BJØRN OLSEN FINALIST: Min kone Anne-Charlotte i svømmebass­enget hjemme i Gjerpensda­len skrev fotografen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway