Varden

Spurs henter Ajax-stopper

-

Tottenham hentet fredag sin første forsterkni­ng i sommer. Midtstoppe­r Davinson Sanchez kommer fra Ajax for 425 millioner kroner.

Colombiane­ren signerte fredag en seksårskon­trakt. Avtalen avhenger imidlertid av at han består legesjekke­n og får britisk arbeidstil­latelse.

– Vi er henrykt over å kunne melde at vi er enige om Ajax om kjøp av Davinson Sanchez avhengig av medisinsk sjekk og arbeidstil­latelse, meldte London-klubben på sitt nettsted.

Klubbrekor­d

Ifølge britiske medier er overgangss­ummen 42 millioner pund, som er ny klubbrekor­d for Tottenham.

Sanchez ble kåret til årets spiller i Ajax forrige sesong, da klubben tok seg til finalen i europaliga­en. Det ble 21-åringens eneste sesong i Amsterdam-klubben.

Han spilte ikke da Ajax torsdag tapte 0-1 hjemme for Rosenborg i europaliga­kvalifiser­ing.

Gleder seg

– Jeg vil takke trener, ledelse, spillere og tilhengere i Ajax, men dette er en flott overgang med tanke på å utvikle meg som spiller. Jeg er veldig glad over å signere for en så berømt klubb som Tottenham og gleder meg til å samarbeide med manager Mauricio Pochettino og de andre spillerne, sa Sanchez.

Han har allerede to landskampe­r for Colombia.

Tottenham var eneste Premier League-klubb som fortsatt ikke hadde gjort en ny signering i sommer. Serietoere­n har derimot solgt sin høyreback Kyle Walker til Manchester City.

 ?? FOTO: LAURENT CIPRIANI, AP / NTB SCANPIX ?? KLAR: Davinson Sanchez (til v.) i aksjon for Ajax i europaliga­en mot Lyon forrige sesong. Tottenham har inngått avtale om å kjøpe colombiane­ren.
FOTO: LAURENT CIPRIANI, AP / NTB SCANPIX KLAR: Davinson Sanchez (til v.) i aksjon for Ajax i europaliga­en mot Lyon forrige sesong. Tottenham har inngått avtale om å kjøpe colombiane­ren.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway