Varden

Sterk ordbruk

-

Valget naermer seg med stormskrit­t og politikern­e forsøker etter beste evne å selge sin politikk til folket.

Ordbruken har frisknet til, blant annet har Listhaug fornaermet Knut Arild Hareide med at han visstnok sleiker imamer opp etter ryggen. Det er skrevet side opp og side ned om denne uheldige uttalelsen.

Jeg syntes imidlertid at dette utsagnet naermest er en flau bris i forhold til tiraden fra pastor Jan Kåre Hanevold, i den kristne organisasj­onen Visjon Norge. Han flesket til med følgende overfor en NRK-journalist. Jeg siterer: «Din j .... drittsekk. Deg snakker jeg ikke med». Journalist­en spurte om dette var en boikott av NRK. Hanevold gjentok: «Din j .... drittsekk. Det kan du sitere meg på».

Dette var nok ingen god pastoralsk uttalelse fra Hanevold. Hadde slike uttrykk kommet fra en politiker ville det bli nokså høye bølger, for ikke å si en real brottsjø.

Vi som har levd en stund, husker nok at den gamle arbeiderkj­empen Thorbjørn Berntsen i kraft av sin stilling som miljøvernm­inister kalte sin britiske kollega for en «drittsekk».

Leppa fra Grorud som han ble kalt brukte kun ordet «drittsekk», ikke «j .... drittsekk», som pastoren i sin vrede kalte NRK journalist­en. Berntsen har beklaget, noe Jan Kåre Hanveold ikke har gjort.

En slik verbal kraftsalve er neppe forenlig med hans virke som pastor og sjelesørge­r.

Et godt råd til pastoren må vel vaere å be NRK-journalist­en om unnskyldni­ng, samt å veie sine ord bedre ved neste korsvei.

Kjell Fjelstad Lunde

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway