Varden

Den viktigste dagen

-

For mange hundre unge telemarkin­ger vil denne dagen oppleves som en av de viktigste, kanskje den aller viktigste, i deres liv til nå. For mange blir den første skoledagen en opplevelse de husker for resten av livet. Skolestart for grunnskole­n i de fleste kommunene er i dag.

Det er et høytidelig og spennende øyeblikk for mange barn, og kanskje en tårevåt stund for mange stolte foreldre. Men dette er også en viktig dag å merke seg for alle andre. Tusenvis av barn skal ut på skoleveien, enten for aller første gang eller for første gang på flere måneder, til fots eller på sykkel. De er uvant med veien de skal gå, og de er uvante med trafikken. Samtidig er den oppmerksom­heten de unge retter mot trafikken sannsynlig­vis enda mindre på en dag som i dag enn den er til daglig.

Politiet har tradisjon for at de har ekstra fokus på skoleveien­e denne dagen. Det er naturlig, for å gjøre bilistene uttrykkeli­g klar over at fareskilte­t med to barn betyr at de må utvise den største aktsomhet, og spesielt i tidsrom da det er grunn til å anta at skolebarn vil kunne komme ut i veien. Den som får fartsbot utenfor en skole i dag, har egentlig bare gjort seg fortjent til den.

Trafikksik­kerheten langs skoleveien­e er et tilbakeven­dende tema også politisk. Torsdag er sikkerhete­n på Moflata og Kjørbekkhø­gda skolekrets tema i Hovedutval­g for oppvekst i Skien. Der er konklusjon­en at sikkerhete­n er tilstrekke­lig. Men det er grunn til å minne om at mye at trafikkfar­en for skolebarn ofte skapes av foreldre som kjører sine barn på den veien der andre barn går og sykler.

 ??  ?? Kommentato­r
Kommentato­r

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway