Varden

Nå kryr det av ledige jobber til fjells

Skisentren­e er føre var, og søker medarbeide­re til både det ene og det andre.

- TELEMARK

Kong vinter er sannsynlig­vis på sommerferi­e en god stund til, men vil du jobbe i fjellet den kommende skisesonge­n er det nå du skal bla i stillingsa­nnonser.

Søker alle slags folk

Heiser skal betjenes, utstyr skal leies ut, mat skal tilberedes, unger skal laere å stå på ski, drinkene må mikses riktig og rommene må rengjøres i tide. Det er ikke så rent lite som følger med det å drive et skisenter med respekt for seg selv i våre dager.

Rauland skisenter skal totalt fylle 25 stillinger til den kommende sesongen. Noen på heltid og andre på deltid.

Daglig leder, Kristin Larsen, kan fortelle at det er mange som har meldt sin interesse, men at de håper flere sender inn en søknad innen fristen i midten av september.

– Vi er ute etter alle slags folk vi, så lenge de er positive og liker å stå på. Her kan det tidvis vaere ganske tett med folk i høysesonge­n, og da trenger vi medarbeide­re som takler stress med smil og ståpåvilje, sier hun til Varden.

De har hatt medarbeide­re både fra bygda og utlandet. Det gjør at arbeidsmil­jøet blir spesielt fint, mener hun.

– Vi legger vekt på god stemning og at folk skal trives på jobb. Om de kommer langveisfr­a har vi også personalbo­liger i form av hytter og hus disponible, der de ansatte kan bo i sesongen.

– Hva kan du lokke med utover lønn og hyggelige kolleger?

– Det er jo omgivelsen­e da. For den som liker å stå eller gå på ski, kommer de virkelig til rett plass. Her kan man bruke fritiden på alle mulige slags aktivitete­r knyttet til årstiden. Det gjør jo også at mange som faller inn under kategorien skibomser søker seg hit, og noen av dem viser seg å vaere spesielt godt egnet som skiinstruk­tører.

Det betyr imidlertid ikke at det bare er tjueåringe­r med snowboard på taket som ønskes til skisentere­t.

Vi er interesser­t i folk fra alle aldersgrup­per. Oppgavene er allsidige, så hos oss er det gode muligheter for jobb så lenge du har den rette innstillin­gen. Man må like å jobbe.

Mange lokale søkere

Også i Vrådal Panorama i Kviteseid trenger de folk til vinteren.

– Vi har mange lokale ungdommer med på laget hos oss, men vil gjerne ha folk fra andre steder også. Dansker og svensker har tidligere vaert flinke til å søke. Så lenge man snakker godt norsk er man velkommen til å søke jobb hos oss, sier Petter Johnsen, som totalt søker femten medarbeide­re.

Vi er ute etter alle slags folk vi, så lenge de er positive og liker å stå på. Kristin Larsen, daglig leder

 ??  ?? KRISTIN TRENGER FLERE FOLK: Rauland skisenter trenger flere medarbeide­re på laget til den kommende sesongen. omgivelser, sier daglig leder Kristin Larsen. Her avbildet sammen med reiselivss­jef Torben Andersen i vinter.
KRISTIN TRENGER FLERE FOLK: Rauland skisenter trenger flere medarbeide­re på laget til den kommende sesongen. omgivelser, sier daglig leder Kristin Larsen. Her avbildet sammen med reiselivss­jef Torben Andersen i vinter.
 ??  ?? FEMTEN STILLINGER: Petter Johnsen i Vrådal Panorama.
FEMTEN STILLINGER: Petter Johnsen i Vrådal Panorama.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway