Varden

Har20mål på 19 kamper

Tobias Lauritsen lukter scoring, og scorer i snitt over ett mål per kamp i år.

- PORSGRUNN Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

Det er en fantastisk statistikk som gjør den målfarlige Pors-spissen til et ettertrakt­et objekt for større klubber. Da overgangsv­induet stengte sist torsdag, var han fortsatt i Pors. Unggutten har proffkontr­akt med porsgrunns­klubben. Kanskje like lurt hvis han fortsetter å score mål i samme tempo som nå.

21 på 22

På nitten kamper, inkludert NM, har han satt 20 forsøk i mål på nitten kamper. Med tre kamper i fjor, har unggutten 21 scoringer på 22 kamper.

Odd har hatt 20-målscorere­n på trening den siste uken, og han svarte med å score tre for Pors da de nedsablet Madla 7–2 på hjemmebane lørdag.

Pors fikk en god start på kampen, da Granit Shala scoret Pors sitt første mål midtveis i første omgang. Madla-spillerne mente ballen hadde vaert over kortlinja, men headingen til Shala ble godkjent.

Limt i krysset

Det skulle ikke ta lange tiden før Pors hadde doblet. Tobias Lauritsens frispark var limt i krysset, og da var kampen i Pors sin hule hånd.

Mot pause var Granit Shala frampå igjen, og satte inn sitt andre for dagen. Det skjedde to minutter før pause.

Han fortsatte rett etter da han satte inn dagens første hat trick med scoringen seks minutter etter sidebyttet.

To kjappe

Da meldte Pors-spissen Tobias Lauritsen seg på. Han satte to kjappe scoringer, ett på straffespa­rk og et spillemål, på ti minutter halvveis i omgangen. Han kompletter­te hat-tricket sitt på kort tid.

Pors ledet med det 6–0 og med tjue minutter igjen å spille. Gjestene fra Rogaland reduserte med to kjappe scoringer, før Damon Eghdami fastsatte sluttresul­tatet til 7–2.

For øvrig var nysignerte Jonas Sandnes meget god for porsgrunns­laget. Sandnes kom fra Notodden, men har, som Tobias Lauritsen, en fortid i Odd.

?? FOTO: TOM ARNE BORGERSEN ?? SCORINGSMA­SKIN: Tobias Lauritsen har scoret 20 ganger på 19 kamper denne sesongen.