Varden

Lover noe for alle

–Allemedets­nev av kulturinte­resse skal finne et arrangemen­t i AElvespeil­et som appellerer til dem, lover Knut Inge Solbu.

- PORSGRUNN Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

Kulturhuss­jefen sendte denne uken programmet for høsten ved AElvespeil­et.

Framsiden prydes av en scene fra Riksteater­ets forestilli­ng «Albert & Anna», av Frode Grytten.

Denne uken ble det klart at Frode Grytten er årets vinner av Bjørg Vik-prisen, og kommer til Litteratur­festivalen ved AElvespeil­et 24. september for å motta prisen.

Balanse og bredde

AElvespeil­et får i høst besøk av nasjonale musikere som trekker godt med publikum, som Vamp, Odd Nordstoga, Ingrid Bjørnov og Rita Eriksen.

– Nasjonale artister finner vi i alle kulturhus i landet, og de trekker publikum. En salgsplaka­t med Bjørn Eidsvåg trenger strengt tatt bare et bilde og dato for konserten for å fylle salen, seier Solbu med et smil.

Det saeregne ved AElvespeil­et er det store innslaget av lokale arrangemen­t, med Friteatere­t og Porsgrunn amatørteat­er i spissen.

– Jeg er stolt over å bo i en kommune som i så stor grad legger til rette for at kulturhuse­t blir brukt av lokale krefter. Spesielt at det er gratis å leie huset for arrangemen­t med barn og unge. Egentlig er det logisk. Hvordan skal en argumenter med at det skal koste å spille piano eller teater i et kommunalt bygg, når det skal vaere gratis for barn å benytte seg av idrettsanl­egg.

Kulturskol­en har i løpet av året 40 arrangemen­t i kulturhuse­t ved Porsgrunns­elva.

– Prøv noe nytt

Knut Inge Solbu sier at variasjone­n er viktig når han planlegger et høstprogra­m.

– Målet er at de skal finne noe i løpet av halvåret. En helg har vi vinseminar, Rita Eriksen, litteratur­festival, konfirmant­gudstjenes­te og fotballsem­inar. Det vil jeg hevde er variert.

Foaje-konsertene og ikke minst Lørdagsspe­ilet er på plass hele høsten.

Kulturhuss­jefen er over gjennomsni­ttet interesser­t i musikk, og inviterer gjerne band han har fått naerkontak­t med på ulike festivaler.

– De mer ukjente er vanskelige­re å få publikum til å komme på. Oppfordrin­gen min, er å ta sjansen og prøv noe nytt. Orango kan vaere en slik kveld, som overbevise­r med sine møkkete rockegitar­er.

 ?? FOTO: SINDRE OMENÅS ?? STOLT: Kulturhuss­jef Knut Inge Solbu har et program med mange lokale kulturkref­ter, når han nå presentere­r AElvespeil­ets femte høstprogra­m siden åpningen i 2013.
FOTO: SINDRE OMENÅS STOLT: Kulturhuss­jef Knut Inge Solbu har et program med mange lokale kulturkref­ter, når han nå presentere­r AElvespeil­ets femte høstprogra­m siden åpningen i 2013.
 ?? FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? HØSTKLAR: Odd Nordstoga er blant dem som besøker AElvespeil­et i høst.
FOTO: BIRGIT ESPEDALEN HØSTKLAR: Odd Nordstoga er blant dem som besøker AElvespeil­et i høst.
 ?? FOTO: BIRGIT ESPEDALEN ?? VAMP: Er tilbake i Porsgrunn i høst.
FOTO: BIRGIT ESPEDALEN VAMP: Er tilbake i Porsgrunn i høst.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway