Varden

Vil ha døgnvakt på nytt hybelhus

Skien Diakonale senter har venteliste på folk som vil bo i det nye hybelhuset.

- SKIEN

– Vi har en liste over folk som ønsker å flytte inn. Vi har blant annet flere som har sagt opp leiekontra­kten i Odins gate og sier at de heller vil bo her, sier Alexander Gunnerud, daglig leder av Skien Diakonale senter (SDS) på Lundetoppe­n i Skien.

Venteliste

Det nye hybelbygge­t til SDS begynner å ta form på Lundetoppe­n. Seks leilighete­r på 25 kvadratmet­er og to på 16 kvadratmet­er er fordelt i byggets tre etasjer. Hver leilighet får eget bad og kjøkkenkro­k, og det blir vaskerom i både andre og tredje etasje.

– Jeg skal ha kontor i første etasje og det blir et eget vaktrom med god oversikt over hvem som kommer og går, sier Gunnerud.

Etter planen skal åtte beboere flytte inn i starten av november. Hvem det blir, er foreløpig ikke klart, men målgruppen er rusmisbruk­ere uten fast bosted.

– Vi ser på helheten når vi bestemmer hvem som får kontrakt hos oss. Dette må vaere personer som passer inn i fellesskap­et, sier Gunnerud.

20 hybler

SDS har i dag et hybelhus med plass til 12 beboere. Når nybygget står ferdig er det totalt 20. Senteret har i tillegg et natthjem som tilbyr et sted å sove for bostedsløs­e. Natthjemme­t har egen nattevakt.

– Av hensyn til ro, orden og trygghet for beboerne blir det nødvendig med døgnbemann­ing på hybelhuset når det nye bygget står ferdig, sier han.

Trenger 1,8 millioner

– Vi har regnet ut at det vil koste cirka 1,8 millioner i året å ha døgnbemann­ing. Vi håper å få til et samarbeid med Skien kommune for å dekke disse utgiftene, sier Gunnerud.

– Vi har en god dialog med kommunen om dette, legger han til.

Politikern­e i hovedutval­g for helse og velferd skal behandle saken onsdag i neste uke.

– Vi vedtok en samarbeids­avtale med SDS før sommeren. Nå skal vi konkretise­re avtalen om penger og tildelings­rett av boligene, sier kommunalsj­ef for helse og velferd, Guro Winsvold.

Med tildelings­rett menes at kommunen i samarbeid med SDS skal bestemme hvem som får boligene.

Dersom SDS ikke får bevilget pengene fra kommunen, så må de ta det av egne midler.

– Det betyr i tilfelle at vi må redusere tilbudet vårt på dagtid, sier Gunnerud.

 ??  ?? SNART FERDIG: D et nye hybelbygge­t til Skien D iakonale senter skal etter planen stå ferdig 1. november. – Vi er i rute og
SNART FERDIG: D et nye hybelbygge­t til Skien D iakonale senter skal etter planen stå ferdig 1. november. – Vi er i rute og
 ??  ?? I DIALOG: Kommunalsj­ef Guro Winsvold og kommunen samarbeide­r med Skien Diakonale senter.
I DIALOG: Kommunalsj­ef Guro Winsvold og kommunen samarbeide­r med Skien Diakonale senter.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway