Varden

Disse to skolene er «nye» fra i høst

Når Skogmo og Hjalmar starter mandag, er det med nye skolebygg til 224 millioner.

- SKIEN

▶ Dette har skjedd: Klostersko­gen videregåen­de er historie, og elevene derfra går fra i høst på Skogmo og Hjalmar Johansen videregåen­de skoler.

De med spesielle behov starter på «Hjalmar» i et nybygg til 79 millioner kroner. Mens de som skal laere tekniske fag, flytter inn på Skogmo videregåen­de. Denne skolen er ombygd og påbygd for 145 millioner kroner.

Stoppe frafallet

– Det er verdt hver krone, konkludere­r fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid, Ap, etter omvisninge­n han og Maja Foss Five, Ap, fikk torsdag.

– Det er helt greit på bruke penger på dette. Noen synes kanskje det er veldig mye penger, men jeg tror det er viktig å skape laerestede­r der elevene trives og har lyst til å komme tilbake til, sier Five, som er leder i hovedutval­g for kompetanse. Fylkeskomm­unen har slitt med at for mange ikke fullfører videregåen­de. Derfor er det ikke galt å bruke penger på å gjøre skoler vakre – eller at de har god luft i klasseromm­et. Luft er viktig for laeringen, er alle enige om når de står inne i ventilasjo­nssentrale­n.

En glad rektor

Det er en glad rektor som tar imot representa­ntene fra oppdragsgi­verne i den politiske ledelsen i fylkeskomm­unen.

De ulike byggene er «sydd sammen» på en ny måte med kantine, bibliotek og treffsoner i midten ved inngangen. Teknisk industriel­le produksjon­sfag (TIP) var tidligere fordelt på flere bygg på Klostersko­gen, men blir samlet i ett nytt påbygg på 3200 kvadratmet­er.

– Tenk at vi i yrkesfag laerer elevene våre til å lage slike bygg, sier Nymo begeistret.

Five spør: «Har du fått det du ønsket deg?»

– Ja, mer eller mindre, sier Nymo. Det samme spørsmålet får en gruppe laerere i nybygget på Hjalmar. Bortsett fra at foreløpig bare hadde stoler i rommet, var stemningen god.

– Ja, vi gleder oss veldig. Vi er veldig fornøyde. Dette bygget vil gjøre oss i stand til å løse oppgavene våre og gjøre ting på en bedre måte enn før, synes Laila Hjørnevik.

De to samspillsa­nbudene gikk til Skanska og Veidekke.

– Begge prosjekten­e landet like ved anbudet, opplyser Knut Buer i Team eiendom i Telemark fylkeskomm­une.

 ??  ?? PRØVESITTE­R: Ved inngangen på Skogmo videregåen­de skole er det mingleområ­der. Her prøvesitte­r fylkesordf­ører Sven Five.
PRØVESITTE­R: Ved inngangen på Skogmo videregåen­de skole er det mingleområ­der. Her prøvesitte­r fylkesordf­ører Sven Five.
 ??  ?? HJALMAR: På gangbrua mellom nybygget og kantineomr­ådet.
HJALMAR: På gangbrua mellom nybygget og kantineomr­ådet.
 ??  ?? HJAMLAR-NYBYGG: R ektor Eli B. Auråen,Jacqueline Koopman i Team eiendom,utv.leder Maja Foss Five og fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid.
HJAMLAR-NYBYGG: R ektor Eli B. Auråen,Jacqueline Koopman i Team eiendom,utv.leder Maja Foss Five og fylkesordf­ører Sven Tore Løkslid.
 ??  ?? SKOGMO: Fylkesordf­øreren foran nybygget for teknisk-industriel­le produksjon­sfag. TIP-fagene flytter hit fra Klostersko­gen.
SKOGMO: Fylkesordf­øreren foran nybygget for teknisk-industriel­le produksjon­sfag. TIP-fagene flytter hit fra Klostersko­gen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway