Varden

Møter uten høreslynge

-

Skiens flotte formannska­pssal er for noen uker tatt i bruk til organiseri­ng og opptelling av årets stortingsv­alg. Dette lokalet er vanligvis i ganske hyppig bruk, både av formannska­pet, hovedutval­gene og til andre møter. Dette møterommet er også spesialuts­tyrt for å vaere møterom, blant annet med høreslynge. I mellomtida må møtene holdes andre steder.

Er dette OK? Problemsti­llingen ble akutt aktuell allerede i høstens første hovedutval­gsmøte, i Hovedutval­g for teknisk sektor (HOTS) tirsdag. Det ble holdt i Kaffehuset, som i likhet med flere andre møterom kommunen ofte bruker, mangler høreslynge. I HOTS er Thor Arild Bolstad (Frp) 1. vara på borgerlig side. Og han hører svaert lite av det som skjer i et møterom som ikke er utstyrt med teknologie­n som hjelper hørselshem­mede.

Bolstad protestert­e. Han mente det stred både mot Diskrimine­ringsloven og Lov om universell utforming å holde et møte i et lokale hvor både han og andre hørselshem­mede deltakere ikke vil kunne få med seg det som skjer.

Bolstad ble tilbudt å bytte plass i møterommet, men ga etter møtet likevel klart uttrykk for at han hadde gått glipp av deler av det som var blitt sagt, og at dette ville han gå videre med.

Skien kommune har tidligere blitt nødt til å bygge rampe og rullestolh­eis, slik at rullestolb­rukere kan bruke hovedinnga­ngen på Rådhuset. Hørselshem­mede har ikke vaert like høyrøstede.

Nå slår Bolstad i bordet. Timingen for det er god, nå i valgkampen. Så kanskje noe skjer.

 ??  ?? Kommentato­r Tore Svarverud
Kommentato­r Tore Svarverud

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway