Varden

Max ble reddet – morfar gir tilbake

Lille Max (6 uker) ble reddet fra krybbedøde­n da luftambula­nsen hentet ham. Nå selger Max’ bestefar motorsykke­len sin i takknemlig­het.

- ▶ BØ

– Jeg fikk bare så innmari lyst til å gjøre noe igjen, sier Roald Haugerud (61) til Varden. 61-åringen fra Bø har nå lagt ut sin 42 år gamle motorsykke­l av typen Suzuki for salg. Prisen er satt til 40.000 kroner. Skjønt pengene skal inn på en helt annen konto enn Haugeruds.

– Jeg ønsker å gi alt til Stiftelsen Norsk Luftambula­nse. Det er det minste jeg kan gjøre, sier Haugerud som opplevde alle foreldres og besteforel­dres mareritt tidligere i sommer. Alt handler om tid Bare noen dager gammel og så vidt hjemkommet til Bø fra sykehuset sammen med foreldrene fikk lille Max pustestans. Kontakten med nødetatene og helseperso­nell ble opprettet omgående. Luftambula­nse ble rekvirert med en gang.

– I slike tilfeller handler jo alt om tid, sier Haugerud som priser seg lykkelig over at luftambula­nsen kom dem til unnsetning.

– Alle fikk jo et sjokk. Selv gikk jeg stort sett og sveiv i ring noen dager. Men det har heldigvis gått kjempebra med Max, Det er vi veldig takknemlig­e for sier Haugerud. Har fått et «spark bak» I ukene etter at det dramatiske skjedde har Haugerud fundert på hvordan han kan takke for hjelpen Max og familien fikk. Her om dagen landet han på det som etter planen skal tilføre Stiftelsen Norsk Luftambula­nse 40.000 kroner.

– Mange støtter stiftelsen, men jeg må aerlig innrømme at det har blitt med tanken for min del tidligere. Nå har jeg imidlertid fått meg et «spark bak». Sykkelen skal selges. Det er jeg bestemt på, sier Haugerud. – Ingen sjanse for å prute litt? – Absolutt ingen sjanse! Sykkelen er verdt 40.000, og sånn blir det, fastslår Haugerud. Svaert takknemlig Kommunikas­jonsdirekt­ør i Stiftelsen Norsk Luftambula­nse, Eline Dalland, sier at stiftelsen setter stor pris på all støtten de kan få.

– Vi kan ikke ta aeren for at denne gutten overlevde. Den aeren er det norsk helsevesen som skal ha. Men vi er veldig stolte over å bidra inn i den tjenesten som vi mener er verdens beste, sier Dalland.

– Vi lover at pengene skal gå til forsking og utvikling av en enda bedre luftambula­nse, sier hun. ▶ Andreas Soltvedt andreas.soltvedt@varden.no

 ??  ?? GODGUTTEN MAX: Roald Haugerud (61) er svaert takknemlig for all hjelp som ble barnebarne­t Max til del da gutten fikkpustes­topp for en drøy måned siden. Nå er Max i god form hjemme i Bø.
GODGUTTEN MAX: Roald Haugerud (61) er svaert takknemlig for all hjelp som ble barnebarne­t Max til del da gutten fikkpustes­topp for en drøy måned siden. Nå er Max i god form hjemme i Bø.
 ??  ?? GODE BUSSER: Her er Max og morfar på MC-en som skal selges.
GODE BUSSER: Her er Max og morfar på MC-en som skal selges.
 ??  ?? TAR IMOT BUD: Flere har allerede signaliser­t interesse for Haugeruds Suzuki som selges for 40.000 kroner – ferdig prutet.
TAR IMOT BUD: Flere har allerede signaliser­t interesse for Haugeruds Suzuki som selges for 40.000 kroner – ferdig prutet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway