Varden

Skal bo i kontainere

Også de som ingen vil ha som naboer, må ha et sted å bo.

- ▶ SKIEN

Administra­sjonen i Skien kommunen har funnet løsninger, i kjølvannet av all dramatikke­n som har vaert rundt den kommunale boligblokk­a i Odins gate 10. Hovedutval­g for helse og velferd godkjente løsningene i sitt møte onsdag. Men noen av de vanskelige avgjørelse­ne om hvor boligene skal vaere, kommer først opp seinere.

Dette er bestemt: En nedbrent kommunal bolig i Kjørbekkve­ien bygges opp med to leilighete­r som tåler hard bruk. I Ivar Aasens gate kommer to ordinaere boliger. I Ole Cudrios gate, rett overfor Bygarasjen, rives et forfallent hus som er i kommunal eie. Her bygges et nytt hus med to leilighete­r som tåler hard bruk. Konteinerh­us Så kommer husvaerene som skal tåle den aller hardeste bruken. Her vedtok politikern­e å kjøpe inn to bolig-konteinere. Rådmannens forslag var å plassere den ene i Vattenberg­veien, på en liten tomt like ved jernbanest­asjonen, og en Kapittelga­ta ved det gamle sivilforsv­arslageret. I disse er det meningen at folk skal bo i maksimum 3 måneder. Men vedtaket om den nøyaktige plassering­en av dem kommer opp som byggesaker. Det gjelder også for de kommunale boligene som skal bygges opp på nytt.

I tillegg til dette er det inngått en avtale med Skien diakonale senter (SDS) om kommunal tildelings­rett til det nye hybelhuset som de skal åpne i november. Dette blir boliger med døgnkontin­uerlig bemanning og adgangskon­troll.

Det er nok en sak på gang, som gjelder kvalifiser­ingsbolige­r for dem som på sosialtjen­estenes fagspråk omtales som «personer i aktiv rus». Den har vaert foreslått plassert i Hauges Gate, men var nå ikke en del av denne saken.

Sårbarhets­analyse

Før politikern­e fikk opp saken orienterte kommunalsj­ef Guro Windsvoll om hvilke tiltak for er gjort overfor Odins gate. Nå står 18 av de 44 boligene ledige. Men mange av dem som nå bor der trives, og synes det er et attraktivt sted å bo.

Vedtakene ble gjort etter en lang debatt inkluderte et nedstemt utsettelse­sforslag fra Karianne Hansen (Frp). Ønsket om en sårbarhets­analyse før plassering av boligene var det Claus Offt Kaalstad (Bypartiet) som fremmet, med utvalgsled­er Trine Almenning mente det allerede blir gjort. ▶ Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

 ?? FOTO: SKIEN KOMMUNE ?? KONTEINERH­US: En rekke leverandør­er leverer konteinerh­us til ulike formål. Nå skal Skien kommune skaffe to slike, for bruk av de tyngste rusmisbruk­erne.
FOTO: SKIEN KOMMUNE KONTEINERH­US: En rekke leverandør­er leverer konteinerh­us til ulike formål. Nå skal Skien kommune skaffe to slike, for bruk av de tyngste rusmisbruk­erne.
 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? LANG DEBATT: Politikern­e i Hovedutval­g for helse og velferd i Skien hadde en grundig vurdering av nødboligen­e.
FOTO: TORE SVARVERUD LANG DEBATT: Politikern­e i Hovedutval­g for helse og velferd i Skien hadde en grundig vurdering av nødboligen­e.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway