Varden

Her starter dialogen

Trener Dag-Eilev Fagermo og midtstoppe­r Vegard Bergan gjenopptok praten om sistnevnte­s Odd-framtid onsdag.

- SKIEN Bjørn Borge ▶ bjorn.borge@varden.no

Det har vaert taust rundt den unge telemarkin­gens fotballfra­mtid. For ti dager siden uttalte han til Varden at han ikke hadde hørt noe fra Odd de siste tre-fire ukene.

Det gjorde Fagermo noe med i går.

Førsteprio­ritet

Da treningen var ferdig, tok han Bergan med seg opp på tribunen. Ti minutter senere understrek­et den rutinerte treneren hvor viktig det er å få med Bergan videre.

– Nå er det førsteprio­ritet, sier Fagermo.

– Hyggelig å høre, svarer hovedperso­nen.

Åpen for å bli

Han har fortsatt ikke mottatt et nytt kontraktfo­rslag, men sier seg interesser­t i å se hva Odd har å tilby. Fortsatt erklaerer porsgrunns­gutten seg usikker på sin fotballfra­mtid.

– Jeg er åpen for å bli, men fortsatt uviss på hva det blir til, sier han.

Spilte mye

Fagermo skal uansett ha det han kaller tre stoppere på høyt nivå neste sesong, og ser at det må jaktes eksternt hvis dagens tredjestop­per ender opp med å velge andre alternativ­er.

– Går Vegard ut, må en annen stopper inn. En som holder dette nivået. Vi ønsker at han fortsetter som Odd-spiller. Vegard er telemarkin­g. Vi ønsker selvsagt at han fortsetter å utvikle seg her i Odd.

Bergan fikk mye spilletid før sommeren, da karantene og skader sørget for at stopperduo­en Semb og Hagen fikk ufrivillig­e opphold på tribunen, og den yngste stopperen har fått positive tilbakemel­dinger.

– God i mai

Også fra sjefen.

– Vegard var veldig god i mai. Nå var han villig til å ta en prat, og da må vi gi ham et tilbud, understrek­er Fagermo – innforståt­t med at ett av de gode eksemplene på den hyppig omtalte telemarksm­odellen må opp i lønn.

Bergan (22) debuterte for Odd i eliteserie­n i 2013. Han har til sammen spilt 30 eliteserie­kamper, hvorav ni som innbytter.

Denne sesongen har han 13 kamper – to som innbytter.

Han har yngre landskampe­r for G16, G17, G18, G19 og U21.

 ?? FOTO: BJØRN BORGE ?? SNAKKER:
Odd og Vegard Bergan snakket om spillerens framtid etter trening onsdag. – Når han er villig til å prate, må vi gi ham et tilbud, sier Dag-Eilev Fagermo.
FOTO: BJØRN BORGE SNAKKER: Odd og Vegard Bergan snakket om spillerens framtid etter trening onsdag. – Når han er villig til å prate, må vi gi ham et tilbud, sier Dag-Eilev Fagermo.
 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, NTB SCANPIX ?? STERK:
Vegard Bergan la inn sterke søknader om mer spilletid da han slapp til før ferien.
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, NTB SCANPIX STERK: Vegard Bergan la inn sterke søknader om mer spilletid da han slapp til før ferien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway