Varden

Snipetorpm­arken slutt etter 30 år

Søndag er det duket for den 30. Snipetorpm­arken, men så er det etter alle solemerker slutt.

- SKIEN Sindre Omenås sindre.omenas@varden.no

Etter 30 år med bodsalg, og yrende folkeliv er det slutt. Snipetorp vel vil trolig gi seg nå - mens de er på topp.

– Klart det blir vemodig, men arrangemen­tet har vokst så mye disse årene at en liten velforenin­g ikke har mulighet å stå som arrangør i fortsettel­sen, sier Thor Øistein Eriksen.

Skylder ikke på Mersmak

I 2008 var det stor bekymring på Snipetorp, med planene om matfestiva­len Mersmak siste helgen i august. Samme helg som Snipetorpm­arken hadde blitt arrangert i over 20 år.

– Det var før vi fikk vite at vi fikk søndagen for oss selv. Mersmak har faktisk gitt oss økt oppslutnin­g. Flere har flyttet bodene sine fra byen og opp til Snipetorp, og kan fortelle at de selger bedre her, sier lederen for velforenin­gen, Thove Marie Eriksen.

Selv om velforenin­gen ikke skylder på Mersmak, har de vanskelig for å skjule en frustrasjo­n over manglende drahjelp fra spesielt kommunen.

– Mersmak har to personer ansatt på fulltid, og får økonomisk støtte. Vi er en liten velforenin­g med åtte i styret, og får noe hjelp av idrettslag­et Storm. I fjor var vi 50 frivillige, som rigger opp og ned, sammen med vaffelstek­ing og alt det andre markedsdag­en. Det er for

Startet som hageselska­p

– Vi ønsket en fest på ettersomme­ren, når de fleste var tilbake fra ferie. Det ble et hageselska­p hos Marie Bergsli, med fire fem boder og mange gjester. Året etter begynte mange å spørre om det ikke ble fest igjen, sier Eriksen.

Det var to år etter at velforenin­gen for de rundt 280 husstanden­e på Snipetorp.

– Snipetorpm­arken har først og fremst gjort at vi har blitt en rik velforenin­g, men også skapt et veldig godt sosialt miljø her, sier Karianne Vige Teie Andersen.

De første pengene brukte de til å bestille de spesielle lyktestolp­ene og gikk i samarbeid med kommunen for å få brostein i gatene.

Søndag er det fylkesmann Kari Nordheim-Larsen som åpner jubileums-markedet, som trolig også blir det siste.

– Vi slutter på topp, men gjør det ikke med glede, sier Andersen.

Selv om det blir et litt nostalgisk skjær over Snipetorp, lover styret at Snipetorp blir fylt med musikk og mye god mat denne søndagen. få folk, når arrangemen­tet har vokst seg så stort som det er blitt. Dugnadsvil­jen er ikke like stor lenger, sier Eriksen.

– Mersmak får støtte av kommunen, vi har støttet kommunen, sier Snorre Knudsen.

 ??  ??
 ??  ??
 ??  ?? FEST: Slik har det sett ut på toppen av Snipetorp siste søndagen i august i mange år.
FEST: Slik har det sett ut på toppen av Snipetorp siste søndagen i august i mange år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway