Varden

Stians bil er Norges fineste

I konkurrans­e med 1.000 bilentusia­ster vant Stian Larsen prisen for Norges flotteste bil med sin -69-modell Ford Mustang.

-

Stian Larsen har lagt mange timer og enda flere kroner i Mustangen sin. Nylig ble den kåret til den fineste på et kjempetref­f i Halden.

Det er mye rart et uoppusset bad kan føre til. Stian ville ha bil. Ja, en ordentlig bil. En Ford Mustang. Problemet var at badet trengte oppussing, og det var kona i huset mer opptatt av enn bil.

Deal med kona

– Vi laget en deal. Jeg pusset opp badet, og det gikk rimelig fort. Deretter dro jeg opp til Flisa og kjøpte bilen, ler han.

Bilen har akkurat vært i Halden og førsteprem­ien ga Pors-grunnsmann­en en gedigen pokal og mengder av godord fra alle som kom for å se. Han var allerede en av ti finalister når han dro hjemmefra. Avgjørelse­n tok publikum. Den dypblå Mustangen fra Porsgrunn som skinte fra motorblokk til eksospotte, skinnseter med broderte hester og lekker svarte kalesje fikk flest stemmer.

Et jackass-prosjekt

begitt meg ut på, sier han. Det hører med til historien at selgeren på Flisa har forsøkt å kjøpe bilen tilbake flere ganger.

Han har fått nei, for i garasjen på Heistad ordnet Stian deler i hauger, reparerte og pusset det som lot seg bruke, bestilte deler fra USA, hyret inn salmaker som byttet skaisetene med ekte vakkert skinn med innbrodert hest i galopp; tegnet av Stian.

– Mora mi var kunstner og bestefaren min var flymekanik­er. Bilinteres­sen ligger i slekta, forklarer han. Men den så ikke sånn ut da han hentet den på Flisa noen år tidligere. Skjønnhete­n hadde stått ute i ti år. Kallesja hadde blåst av og bilen var full av musereder og fugleskitt. Den luktet råttent. Han hadde gitt 70.000 kroner usett. Bilen startet ikke. Det var så vidt den trilla.

– Jeg måtte leie plass i en garasje på Heistad. Da jeg begynte å demontere, skjønte jeg hvilket jackass-prosjekt jeg hadde

Bil som drikker

Det tok 18 måneder og en god del titusener av kroner. Bilen er griselekke­r, men han elsker å kjøre rundt uten mening, som han kaller det, med gutta sine i baksetet, ACDC på anlegget og la Mustangen drikke to liter 98 oktan med en slurk ekstra bly på toppen.

Mustangen er den første veteranbil­en han har hatt.

– Jeg har lært veldig mye. Greit å ha kunnskap før jeg kjøper inn en til ...

 ??  ??
 ??  ?? FORD MUSTANG 1969: Mustangen til Stian Larsen er ikke bare rålekker, den er en sjjelden modell som Ford bare produserte 3.200 stykker av.
FORD MUSTANG 1969: Mustangen til Stian Larsen er ikke bare rålekker, den er en sjjelden modell som Ford bare produserte 3.200 stykker av.
 ??  ?? SKINNER: Alt skinner også under panseret i Mustangen til Stian Larsen.
SKINNER: Alt skinner også under panseret i Mustangen til Stian Larsen.
 ??  ?? SKINNSETER: Setene er inspirert av Ferrari og skinnet er det samme som leveres til Bentley.
SKINNSETER: Setene er inspirert av Ferrari og skinnet er det samme som leveres til Bentley.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway