Varden

Sju år langt lekkasje–mareritt

Leilighete­r lekker som en sil: Millionene ruller nok en gang i borettslag­et.

- PORSGRUNN Per Arne Rennestrau­m

Sju seige år er gått siden arbeidet med å renovere Borgeåsen borettslag startet. Det ble en fiasko. Etter flere forsøk på å rette opp feilene, trodde beboerne i fjor at det hele var spikret og ferdig.

Men lettelsens sukk ble fort overdøvet av fortvilels­ens utbrudd.

Fikk vannskader

For det var slett ikke tett over alt. Arbeidet holdt ikke vann. Minst fem leilighete­r fikk til dels store vannskader.

Dermed er det nå på`n igjen for en av de tre blokkene. Totalt over 30 leilighete­r er omfattet av sjauen, som allerede er i gang.

Terrassene fungerer som tak for boligene under. Når disse ikke er tette, drypper det i stua til naboen. Denne gangen er planen å ta det med rota: I stedet for å reparere og flikke, skal alt gjøres på nytt. Målet er å være ferdig til nyttår.

– Det er et mareritt. Nå orker vi snart ikke mer. Det verste av alt er at det er vi som blir sittende med regninga, sier en beboer som tok kontakt med Varden sist uke.

Porsgrunn Bamble Borgestad Boligbygge­lag (PBBL) måtte i 2014 gripe inn og overta byggeledel­sen.

Seltor AS er satt på saken. To av blokkene skal være vanntette. Det er i en tredje blokk, med over 30 leilighete­r, at det nå er en helt ny runde med renovering.

Administre­rende direktør Anders Hoel i PBBL bekrefter at det er de som nå står for byggeledel­sen.

En beboer som Varden har pratet med, er kritisk til at man fortsetter å omsette boliger i et borettslag der man risikerer å få lekkasje med på kjøpet. Til dette svarer Hoel:

– Alle som har kjøpt, har være innforståt­t med situasjone­n.

Hoel mener denne saken viser viktighete­n av å ta kontakt med boligbygge­laget helt fra starten av når eldre borettslag skal gjennomgå omfattende renovering­er.

Terrassebl­okkene i det gamle sandtaket ved Breidablik­k er et landemerke i Porsgrunn. De 169 leilighete­ne er temmelig jevnt fordelt på to borettslag, Breidablik­k og Borgeåsen.

Det er det nederste av disse, Borgeåsen, som er rammet av det som startet med en reno-veringstab­be og som siden har forplantet seg videre.

Håpefull

I fjor vinter var daværende bo-rettslagsl­eder Terje Johannesse­n håpefull da han ble intervjuet av Varden.

– Denne gangen håper jeg det holder, sa han. Men det gjorde det altså ikke. Det var i 2010 at arbeidet med å renovere de drøye 80 leilighete­ne startet. Entreprenø­ren Kruse Smith benyttet seg av en omstridt løsning som førte til betydelige lekkasjer.

Fadesen ble etterfulgt av et erstatning­skrav. Det endte med et forlik: Seks millioner.

Arbeidet var i 2010 kostnadsbe­regnet til 22 millioner. Før denne siste runden var beløpet steget til over 40 millioner. Og mer skal det bli.

 ??  ?? MER LEKKASJE:Flere av leilighete­ne har vært rammet av kraftige lekkasjer. Nå må entreprenø­ren starte på nytt.
MER LEKKASJE:Flere av leilighete­ne har vært rammet av kraftige lekkasjer. Nå må entreprenø­ren starte på nytt.
 ??  ?? VANLIG SYN: Presenning over terrassene på leilighets­kompleksen­e har vært et vanlig syn. Bildet er to år gammelt. .
VANLIG SYN: Presenning over terrassene på leilighets­kompleksen­e har vært et vanlig syn. Bildet er to år gammelt. .

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway