Varden

Vil ikke snakke med Vestfold før valget

- SKIEN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Fylkespoli­tikerne i Telemark vil se hvordan det går med stortingsv­alget før de vil snakke mer med Vestfold.

Det ble enstemmig vedtatt i Telemark fylkesutva­lg torsdag. Saken er utsatt til neste møte i fylkesutva­lget, som er torsdag 5. oktober. Stortingsv­alget er i god tid før dette, mandag 11. september.

Saken fylkespoli­tikerne fikk på bordet, gjaldt mandat for nye forhandlin­ger med Vestfold om sammenslåi­ng av de to fylkeskomm­unene. Stortinget har bestemt at Telemark og Vestfold skal slås sammen, men både Ap, Sp og flere andre partier har sagt at de vil gjøre om dette vedtaket dersom de får flertall på Stortinget etter valget.

– Situasjone­n er så vidt uavklart at det var liten hensikt i å gi noe mandat til et forhandlin­gsutvalg nå, når situasjone­n kan være helt endret om noen få uker, sier Aps gruppelede­r Jørund A. Ruud.

Han og Sps Terje Riis-Johansen fremmet to nesten like utsettelse s forslag, som ble samordne tog enstemmig vedtatt.

– Jeg er veldig fornøyd. Det var flott og litt overrasken­de at det ble enstemmig, sier Terje Riis-Johansen.

Fylkespoli­tikerne i Telemark var også enstemmige i en høringsutt­alelse om nye oppgaver til fylkeskomm­unene. Der slutter de seg til et forslag fra fylkesrådm­annen om at flere oppgaver bør overføres, med styringen av sykehusene samt barneverne­t som de største av dem. Familiever­n og veiadminis­trasjon er andre oppgaver fylkesrådm­annen mener fylkeskomm­unene bør få, mens kulturminn­evern bør bli en ren fylkeskomm­unal oppgave.

 ??  ?? FORNØYD: Terje Riis-Johansen (Sp) fikk det som han ønsket
FORNØYD: Terje Riis-Johansen (Sp) fikk det som han ønsket

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway