Varden

Trykker på restartkna­ppen

16 år gammel dro han til Manchester United. Åtte år senere trykker Etzaz Hussain på restartkna­ppen i Skien.

- SKIEN

– Jeg gikk en veldig bra skole der, sier midtbanesp­illeren, og sikter til to unge år i det som for mange ville være den ultimate guttedrømm­en.

Unggutten fra Langhus spilte to sesonger for storklubbe­ns 18-årslag, men understrek­er at han ikke forventet at kursen var staket ut for karrieren videre.

En guttunge

– Jeg var veldig ung. En guttunge som reiste til Manchester United for å spille fotball. Men jeg merket fort at det også var andre ting i livet som var viktige, sier han som har spilt for samtlige norske landslag, bortsett fra A-utgaven.

Midt i guttedrømm­en erfarte Hussain at omgivelsen­e var annerledes enn de vante fra barn-domstrakte­ne i Langhus, Ski kommune.

– Familie og venner var her hjemme, så det var egentlig helt greit å vende tilbake igjen, sier han som ble hentet av daværende Vålerenga-trener Martin Andresen.

Han stemplet Hussain ett av de største årgangs talentene i norsk fotball, men ferden gikk fortere enn ventet videre til Fredriksta­d. Året etter var han i Molde, der han kan vise til to serie- og like mange cupgull.

Tyrkisk feilspor

Hussain fant deretter ut at tyrkiske Sivasspor i realiteten var feilspor. NK Rudes på nivå i Kroatia var heller ikke karriere-starteren for den tekniske midtbanesp­illeren med et udiskutabe­lt blikk for spillet.

– Tyrkia kan vel beskrives som ikke særlig bra for min del, vedgår Hussain.

Ved returen til Molde denne sesongen, snakket han om å restarte karrieren. Nå håper han starten befinner seg i Odddrakt.

– For meg er det viktige å spille mest mulig fotball. Det var derfor jeg ville dra.

Han sløste ikke med tiden da låneavtale­n var underskrev­et. Hussain kjørte åtte og en halv time i nattemørke­t for å rekke første trening på Skagerak Arena.

Debuten ble så perfekt som den kunne blitt, med status som matchvinne­r hjemme mot Sandefjord søndag.

– Omtrent som om det sto skrevet i stjernene, beskrev 24-åringen.

Stabilt topplag

Fortsetter Odd-karrieren i samme retning, er sjansen stor for at Etzaz Hussain får sin etterlengt­ede restart i Skien.

Et fullgodt sted å være, un-

derstreker han.

– Odd har vært veldig bra i Norge i flere sesongen. Det er bare å se på resultaten­e for å bekrefte det. Jeg kom til et stabilt topplag, og har et veldig klart om å bidra så mye jeg kan.

Topplaget er ikke akkurat det rent plassering­smessig idet eliteserie­n tar pause.

Hussain har merket seg at en del mener en del.

– Motgang, ja. Vi merket det også i Molde. Gjør man det bra noen sesonger, blir folket passe bortskjemt. Men det er bare bra at folk stiller høye krav, og jeg tror dette kommer til å bli bra, sier han som ikke har tenkt tanker om hva som skjer når utlånsperi­oden utløper etter sesongen.

Hussain har Molde-kontrakt ut 2019.

 ??  ?? TOPPKLUBB: Etzaz Hussain på trening i Odd, der han håper å restarte karrieren. – Odd er en toppklubb, sier midtbane-spilleren som reiste til Manchester United som 16-åring.
TOPPKLUBB: Etzaz Hussain på trening i Odd, der han håper å restarte karrieren. – Odd er en toppklubb, sier midtbane-spilleren som reiste til Manchester United som 16-åring.
 ?? FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, NTB SCANPIX ?? PERFEKT: Dag-Eilev Fagermo spanderer klem på Hussain etter den perfekte debuten søndag.
FOTO: TROND REIDAR TEIGEN, NTB SCANPIX PERFEKT: Dag-Eilev Fagermo spanderer klem på Hussain etter den perfekte debuten søndag.
 ?? FOTO: BJØRN BORGE ??
FOTO: BJØRN BORGE

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway