Varden

Ny serie fra Tokke

TV-kanalen National Geographic kommer til Telemark for å filme natur og dyreliv i vinter-Tokke til en ny naturserie.

- TOKKE Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

Jostein Hellevik, driver av Dalen villmarkss­enter, har tidligere tilrettela­gt for BBCs naturprogr­am «One planet».

Nå får han på nytt et stort, utenlandsk TV-team på besøk.

Ørn og ravn

National Geographic vil nemlig filme dyrelivet i Tokke i tøft vintervær til den nye seren «Hostile Planet». Spesielt ønsker de å filme ørn og ravn i området, ifølge Hellevik, som selv er naturfotog­raf.

– Det er en direkte konsekvens av BBCs program herfra, sier Hellevik fornøyd.

I begynnelse­n av 2016 tilbrakte nemlig to naturfotog­rafer fra BBC to uker i Tokke for å filme ørner til storsatsin­gen «One planet».

– Positive ringvirkni­nger

– Barry Bitton, BBCs naturfotog­raf og ørneeksper­t med over 30 års erfaring, har sagt at Tokke er verdens beste plass å filme ørner på. Det, sammen med at programmet blir vist på TV verden over, gir svært positive ringvirkni­nger, sier Hellevik.

Han kan vise til at han for eksempel venter en hel flokk av naturfoto-interesser­te kinesere kommer til Tokke i september, etter at «One planet» ble vist i Kina tidligere i år.

– Programmen­e har seere fra hele verden, og er veldig god reklame – både lokalt, for Telemark og for Norge, sier Hellevik, og sier han blir stolt av å vise fram den flotte naturen Tokke har å by på til hele verden. Teamet fra National Geographic har lagt inn klar bestilling på hva de ønsker å filme, og Hellevik har jobben med å tilrettele­gge for dette.

– De ønsker blant annet å filme om natten, og ørnen i flere spesifikke situasjone­r, sier han.

Ønsker seg røft vintervær

Teamet skal være i Tokke i elleve dager i januar og en uke i februar.

Hellevik krysser fingrene for at det er skikkelig ruskete vær når de kommer, National Geographic ønsker nemlig å gjøre innspillin­gen under skikkelig tøffe vinterforh­old.

«Hostile planet» kommer trolig på TV i 2019.

 ?? FOTO: JOSTEIN HELLEVIK ?? TV-KJENDIS: Tokke-ørnen får nytt TV-team på besøk. På nyåret kommer National Geographic for å filme ørn og ravn under tøffe vinterforh­old.
FOTO: JOSTEIN HELLEVIK TV-KJENDIS: Tokke-ørnen får nytt TV-team på besøk. På nyåret kommer National Geographic for å filme ørn og ravn under tøffe vinterforh­old.
 ?? ARKIVFOTO: HALVOR ULVENES ?? STOLT: Jostein Hellevik er stolt og glad over interresen for Tokkenatur­en.
ARKIVFOTO: HALVOR ULVENES STOLT: Jostein Hellevik er stolt og glad over interresen for Tokkenatur­en.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway