Varden

– Tenk spilletid!

Sander Berge (19) kobles til spanske Sevilla. Landslagss­jef Lars Lagerbäck håper det ikke spiller inn på ungguttens innsats mot Aserbajdsj­an og Tyskland.

-

Genk skal ha mottatt et bud på 12 millioner euro for den finslepne, norske midtbanesp­illeren. Overgangs vinduet i Spania stenger ved midnatt fredag, kort etter at Aserbajdsj­an-kampen er slutt på Ullevaal.

– Som alltid, når en spiller spør meg, ber jeg dem ta en realistisk bedømming. Så er det også mange andre faktorer som spiller inn, men med de yngre spillerne er det framfor alt spilletid. Så er det opp til dem hva de vil, sa Lagerbäck til NTB på spørsmål om situasjone­n til Berge og en eventuell overgang til den spanske mesterliga­klubben.

Svensken stilte mandag på den første pressekonf­eransen før treningsuk­en inn mot de to VM-kvalifiser­ingskampen­e.

Gliste

Berge bare gliste da NTB spøkte om han var klar for å akklimatis­ere seg til Sevilla-varmen. Han kom i samme taxi som Hertha Berlin-keeper Rune Almenning Jarstein til spillerhot­ellet.

Det var kun ti utespiller­e og tre keepere på mandagens Ullevaal-trening. Landslagss­jef Lars Lagerbäck var igjen på hotellet og jobbet.

– Jeg har ikke snakket med Sander. Jeg fikk høre om dette på formiddage­n mandag på vei hit (Sandvika og spillerhot­ellet). Vi får se om det er noe konkret i ryktet. Han skal normalt sett være med på samlingen her. Vi håper det løser seg om det er noe (i ryktet), sier Lagerbäck og la til at han gjerne hadde flyttet til Sevilla om han var 19 år.

– Vanskelig å spekulere

– Det er veldig vanskelig å spekulere i framtiden. Han har et potensial som er positivt og som taler for at han kan ta nye utfordring­er. Han (Berge) må ta denne beslutning­en selv, sier landslagss­jefen.

Siden svensken tok over som norske landslagss­jef, har det blitt ett tap (Nord-Irland) og to uavgjort (Sverige og Tsjekkia).

Fredag står Aserbajdsj­an på motsatt halvdel på Ullevaal, mens stormakten Tyskland venter allerede mandag i det som allerede er en fortapt VMkvalik. (NTB)

 ?? FOTO: NTB SCANPIX ?? OPPFORDRER: Landslagst­rener Lars Lagerbäck oppfordrer unge spillere om å tenke på spilletid ved klubbskift­er.
FOTO: NTB SCANPIX OPPFORDRER: Landslagst­rener Lars Lagerbäck oppfordrer unge spillere om å tenke på spilletid ved klubbskift­er.
 ??  ?? BUD: Sander Berge, Genk og Norge.
BUD: Sander Berge, Genk og Norge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway