Varden

Et godt skritt videre

- Kommentato­r Tore Svarverud

Tirsdag vedtok Skien formannska­p å gå videre med et nytt bibliotek og Ibsen besøkssent­er, som kanskje også kan få det kommunale servicesen­tret som en del av sitt publikumsm­ottak. Kanskje blir det også i et tett samarbeid med Ibsenhuset. Det blir enten i Meierikvar­talet eller samme kvartal som Ibsenhuset.

Det blir sikkert flott, men også dyrt. Nøyaktig hvor dyrt er foreløpig uklart. Politikern­e ønsker seg det, som SVs Åse Gro Bakke formulerte det «så fint som man har råd til». Men hva man legger i det, var det helt tydelig ulike oppfatning­er av blant politikern­e. Aller klarest på at både barnehager, skoler og eldreomsor­g vil ha høyere prioritet enn biblioteke­t, var varaordfør­er Erik Naes (KrF). Flere andre politikere advarte mot å gjøre prosjektet så ambisiøst at konklusjon­en til slutt bare blir at man ikke har råd.

Men er ikke sikkert Skien kommune behøver å betale alt. Prosjektle­der Gunn Marit Christenso­n pekte på at de kan vaere både statlige og regionale tilskuddsm­idler å hente. Hun pekte også på at det finnes private fond og stiftelser som har vaert med på å løfte Odd tilbake til toppen av norsk fotball. Kanskje slike bidragsyte­re nå kan vaere med på å skape den nasjonale attraksjon­en som et slikt senter vil bli. Men dette vil politikern­e ha avklart før de gjør et endelig tidspunkt om bygging. Dermed er det ikke sikkert at vedtak om bygging vil bli gjort neste vår, slik planen til nå har vaert.

Tidsrammen for åpningen er «i god tid før 2028» som er 200-årsdagen for Henrik Ibsens fødsel. Men så stor tålmodighe­t har nok ikke politikern­e.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway