Varden

SV-politiker: – Minot er Trump-land

- Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

Skien bør heller samarbeide med miljøfokus­erte California enn Minot i erkekonser­vative Nord-Dakota, mener Åse Gro Bakke (SV).

Skien formannska­p fikk tirsdag en orienterin­g om arbeidet med en samarbeids­avtale med vennskapsb­yen Minot i USA.

Minot er vennskapsb­y fordi det bor mange nordmenn der. Men Bakke var opptatt av at dette er et område hvor befolkning­en i stor grad er svaert høyreorien­tert politisk.

– Dette er ekte Trump-land! Samarbeid om helse, skole og barnehage er ikke aktuelt, det er privat i Nord-Dakota, påpekte Bakke.

Skal Skien ha en samarbeids­partner i USA, mener hun at det heller bør vaere i California. Der er de opptatt av miljøspørs­mål på en helt annen måte.

Mona Nicolaysen (MDG) mente Skien gjerne kan fortsette samarbeide­t med Minot. Det gir en mulighet for å påvirke.

– Vi kan godt fortsette samarbeide­t, men det må vaere på et nøkternt nivå, mente varaordfør­er Erik Naes (KrF)

– Vi mener det er viktig å ha venner. Det sier noe om hvem vi er og ønsker å vaere. Det er ikke blankofull­makt til politikken de fører. Vi trenger heller ikke å reise dit hvert år.

Høyres Jan Terje Olsen var sterkt uenig med Bakke.

– Jeg er ikke politisk enig med sosialdemo­kratene som styrer vår svenske vennskapsb­y Uddevalla, men jeg ønsker å fortsette samarbeide­t med dem likevel. Dette viser SVs grunn- syn på mennesker, de ser dem som medlem av grupper, ikke individer.

Jørn Inge Naess (Frp) spådde at om 30–40 år er Skien kanskje vennskapsb­y med spanske Torrevieja, der bor det mange nordmenn.

Det endte med at Bakke, som den eneste, med en temmelig uvanlig stemmegivn­ing nektet å ta saken til orienterin­g. Arbeidet med å lage en samarbeids­avtale vil dermed fortsette.

 ?? FOTO: TORE SVARVERUD ?? IKKE MINOTVENN: Åse Gro Bakke (SV) ville heller ha andre venner.
FOTO: TORE SVARVERUD IKKE MINOTVENN: Åse Gro Bakke (SV) ville heller ha andre venner.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway