Varden

Wold vil droppe salg av Øvre Frednes

Eierskapet av Øvre Frednes fra kommunen til Porsgrunn Utvikling er ennå ikke i orden. Nå vil rådmannen avstå fra salget.

- PORSGRUNN ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

– Kan vi ikke bare la vaere å gjennomfør­e kjøpet. Det må vaere lov å vaere litt pragmatisk, sier rådmann Per Wold. Selv om kjøpekontr­akten mellom Porsgrunn kommune og Porsgrunn Utvikling (PU) er signert, er det ennå ikke kommet inn penger på noen av kommunens kontoer.

– Verden har forandret seg, sier han lakonisk.

Det var i 2012 at Porsgrunn bystyre besluttet å overføre mesteparte­n av de kommunale eiendommen­e til det hundre prosent kommunalt eide eiendomsse­lskapet PU.

– Vi snakker om en mengde eiendommer som ville fylt en middels telefonkat­alog. Det gikk vel litt fort i svingene, mener rådmannen i dag.

Tilbud til Porsgrunn Utvikling

I en mail til daglig leder for PU, Halvor Østerli sendt onsdag 23. august oppfordrer Wold PU å avstå fra å gjennomfør­e transaksjo­nen og peker på at dette er gjort også i forhold til andre kommunale eiendommer.

«En gjennomgåe­nde begrunnels­e for dette har vaert at omstendigh­eter har forandret seg siden den gang. Jeg vurderer det dit hen at det også kan vaere tilfelle her. Det er selvsagt en helt legitim begrunnels­e, og etter mitt skjønn pragmatism­e basert på en erkjennels­e om at verden forandrer seg.», skriver Wold i mailen.

– Dette er et tilbud fra meg til PU, men politikern­e må selvsagt godkjenne det, sier Wold.

Rådmannen har fullmakter

– Det har vaert et ønske fra min side at rådmannen skal se på andre muligheter, sier ordfører Robin Kåss (Ap). Han vil ikke svare på om han syns forslaget fra Wold er bra.

– Vi må se på alle muligheter. Målet må vaere å finne en god løsning for eiendommen, sier han, men han er ikke skråsikker på om saken må opp til politisk behandling.

– Rådmannen har generelt vide fullmakter, men uansett vil det bli lagt fram en orienterin­g i bystyret torsdag 21. september, sier Kåss.

Det skjer ingenting

– Jeg vil helst at det skal vaere fred og fordrageli­ghet rundt Øv-

re Frednes, sier Wold. Han mener det må vaere lov å lytte og sette saken inn i en dynamisk sammenheng.

– Hva med den delen av eiendommen som eies av Statens vegvesen, vil det nå bli satt en strek over et eventuelt salg av dette også?

– Den delen vil jeg ikke blande meg inn i, men hvis det er noen som vil kjøpe en kommunal eiendom, må de henvende seg til kommunen, sier han.

– Det betyr vel at andre eiendomsut­viklere kan komme med byggeplane­r for denne tomta?

– Jeg tror vi skal ta det med ro. Det skjer ingenting på denne eiendommen i uoverskuel­ig framtid, lover rådmann Per Wold.

 ??  ?? ØVREFREDNE­S: Porsgrunn Utvikling har ikke betalt Porsgrunn kommune et rødt øre for Øvre Frednes.
ØVREFREDNE­S: Porsgrunn Utvikling har ikke betalt Porsgrunn kommune et rødt øre for Øvre Frednes.
 ??  ??
 ??  ?? RÅDMANNEN: Per Wold vil ha fred og fordrageli­ghet på Øvre Frednes.
RÅDMANNEN: Per Wold vil ha fred og fordrageli­ghet på Øvre Frednes.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway