Varden

Priskrig på Falkum

Rema 1000 flytter snart inn i flunkende nye lokaler på hjørnet av Skagerak Arena. Naermeste nabo heter Kiwi.

- SKIEN Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

Mens Odd kjemper om ballen på innsiden, møtes altså Kiwi og Rema 1000 til et mildt sagt langvarig lokalt oppgjør fra den 18. oktober i år.

Frisør, skole og butikk

Da er hjørnet på stadion ferdig pusset opp, og sammen med dagligvare­kjeden flytter både Toppidrett­sgymnaset og frisøren Salong Arena inn i bygget.

Pål Feen Larsen, daglig leder i Grenland Arena sier at alt er klart for nye leietakere.

– Det blir overleveri­ng i slutten av september. Vi snakket i utgangspun­ktet om å bli ferdige til skolestart, men dette ble skjøvet på i forbindels­e med avtalesign­ering. Siden da har alt gått etter planen, sier han til Varden.

Tøff konkurrans­e

Kiwi og Rema 1000 ligger i konstant priskrig, og Grenland er intet unntak. At de to holder til i lokaler i naerheten av hverandre er slett ikke så uvanlig, men handler i dette tilfellet først og fremst om optimalise­ring av beliggenhe­t, sier regiondire­ktør i Rema, May Britt Østby.

– Vi har lenge sett et behov for å optimalise­re beliggenhe­ten på Falkum, og har stor tro på Skagerak Arena som et bedre egnet sted i dette området, sier hun.

Kjeden flytter ut av bygget de allerede leier på Falkum, og kommer i utgangspun­ktet til å stå i denne kontrakten ut 2019.

– Hva som kommer dit vet jeg ikke, men det blir ikke noe dagligvare, sier regionsdir­ektøren som kan fortelle at ambisjonen­e for den nye butikken er høye.

– Vi håper en årlig omsetning på 100 millioner kroner ved å flytte butikken til stadion. Det blir veldig spennende å se fortsettel­sen på dette.

Handler om beliggenhe­t

Regionsjef i Kiwi, Ole Jørgen Kjølberg, understrek­er at han uttaler seg på generelt grunnlag, men er enig i at plassering av butikker ved siden av hverandre skyldes tilfeldigh­eter.

– I Kiwi er vi først og fremst opptatt av å ha butikker på de beste stedene, uavhengig av hvem som holder til i nabolagene. Slik tenker vel de fleste som driver butikk, og dermed er det ikke helt unaturlig at Rema og Kiwi havner ved siden av hverandre i en del tilfeller, sier han til Varden.

 ?? FOTO: NILS SKUMSVOLL ?? REMA PÅ HJØRNET: Rema 1000 flytter inn i flunkende nye lokaler på Skagerak Arena i oktober, og blir dermed naermeste nabo til Kiwi på Falkum.
FOTO: NILS SKUMSVOLL REMA PÅ HJØRNET: Rema 1000 flytter inn i flunkende nye lokaler på Skagerak Arena i oktober, og blir dermed naermeste nabo til Kiwi på Falkum.
 ?? FOTO: NILS SKUMSVOLL ?? REMA FLYTTER: De skal ikke så langt.
FOTO: NILS SKUMSVOLL REMA FLYTTER: De skal ikke så langt.
 ?? FOTO: PÅL LUNDSHOLT ?? SNART KLART: Pål Feen Larsen.
FOTO: PÅL LUNDSHOLT SNART KLART: Pål Feen Larsen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway