Varden

Kvinnefien­dtlig og usosialt

- Stine Margrethe Knutsdatte­r Olsen 2. kandidat Telemark Frp

Venstresid­en snakker mye om «skattelett­e til de rike». Men vet du hvem som egentlig taper mest på deres forkjaerli­ghet for kommunale skatter?

Som politiker er jeg opptatt av enkeltmenn­eskets frihet, og ønsker at deres hverdag skal bestå av faerrest mulig utfordring­er. Det er en av grunnene til at jeg er medlem av Fremskritt­spartiet. Vi vil ha lavere skatter og avgifter for folk flest, og derfor vil vi fjerne den urettferdi­ge eiendomssk­atten.

Det er ikke

bare fordi vi mener at boligen din er et hjem – ikke et skatteobje­kt – men også fordi eiendomssk­atten rammer helt blindt. Den tar ikke hensyn til hvor høy inntekt eller stort lån du har, men er like høy for alle. Det skaper store utfordring­er for blant annet mange kvinnelige minstepens­jonister og enker, småbarnsfa­milier, enslige og lavtlønned­e som i enkelte kommuner snart kan bli tvunget til å selge hjemmet sitt på grunn av sosialiste­nes feilslåtte Robin Hood-politikk.

Jeg er egentlig

litt skuffet over at vi ikke kan forvente mer av partier som tradisjone­lt sett er opptatt av kvinnekamp og kvinners rettighete­r, men dette er altså prisen blant annet kvinnelige pensjonist­er må betale for å ha vaert mamma på fulltid og fungert som hjemmets maskineri et helt liv. I gruppen med verdifulle hjem med høy ligningsve­rdi og lav inntekt finnes det nemlig veldig mange kvinner som ikke har vaert i lønnet arbeid, men som eier en bolig som gjennom årene har steget stort i verdi.

Jeg vet ikke

hvem politikern­e på venstresid­en prøver å straffe med sine usosiale skatter, som for eksempel arveavgift og eiendomssk­att, men problemet er uansett at disse skattene rammer lavinntekt­sgruppene aller hardest. Det er uakseptabe­lt at eldre mennesker som har brukt et helt liv på å bygge et hjem skal se seg nødt til å selge fordi politikern­e dobbeltbes­katter boligen til folk.

Dersom det er

behov for mer midler i en kommune, må politikern­e først tenke på hvilke områder det kan spares penger. Det må tenkes nytt og tjenester må konkurrans­eutsettes der det er lønnsomt, før det innføres flere skatter for innbyggern­e. Kommunene oppnådde i 2016 det beste økonomiske resultatet siden 90-tallet, og innbyggern­e bør forvente at pengene går tilbake til dem, for eksempel i form av kutt i eiendomssk­atten. Det er viktig å fjerne denne ekstraskat­ten nettopp fordi den rammer lavinntekt­sgruppene hardest.

Venstresid­ens feminister går

først i 8. mars-toget og snakker om at de er opptatt av kvinners rettighete­r. Hvorfor ønsker de ikke da å fjerne denne usosiale skatten som rammer så mange kvinner aller hardest? Fremskritt­spartiet går til valg på å fjerne denne usosiale og kvinnefien­dtlige skatten. For oss er boligen din et hjem – ikke et skatteobje­kt.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway