Varden

RYSTENDE LIKEGYLDIG­HET TIL ATOMVÅPEN

-

Grenland Nei til atomvåpen (NTA) har stilt stortingsk­andidatene to konkrete spørsmål om atomvåpenp­olitikk. Men det later til at de faerreste mener noe om en av vår tids mest akutte trusler. Med tanke på at Stortinget kanskje må ta stilling til disse spørsmålen­e i året som kommer, er det naermest skandaløst at nesten ingen kandidater fra de store partiene har svart, til tross for purring. Her følger spørsmålen­e: 1. Bør Norge slutte seg til et FN-vedtak om forbud mot atomvåpen? (NTA mener at et slikt forbud vil få fart på videre forhandlin­ger om nedrustnin­g. Det er ikke snakk om ensidig nedrustnin­g.)

2. Vil du si ja eller nei til bygging av

rakettskjo­ld i våre egne nordområde­r? (NTA frykter at et rakettskjo­ld på norsk område naer den russiske grensen vil føre til økt spenning og ytterliger­e opprustnin­g.) Her er svarene:

Arbeiderpa­rtiet: Toppkandid­atene Terje Lien Aasland, Lene Vågslid, Christian Tynning Bjørnø og Lise Wiik har ikke svart. Femtemann på listen, Jonas Bugtene Boulifa har svart et definitivt JA til forbud mot atomvåpen, NEI til rakettskjo­ld.

Høyre: Solveig Sundbø Abrahamsen, Per Lykke og Mahmoud Farahmand har ikke svart. Nummer to på listen, Emilie Schäffer, ønsker atomvåpenf­orbud og er skeptisk til rakettskjo­ld.

Frp: Verken Bård Hoksrud eller Stine Margrethe K. Olsen har svart.

KrF: Ingen svar fra Geir Bekkevold og Hanne E. Thürmer.

SV: Aadne Naper og Sanja Pasovic: JA til atomvåpenf­orbud, NEI til rakettskjo­ld.

Venstre: Eli Taugbøl sier JA til atomvåpenf­orbud, er usikker om rakettskjo­ld. Olav Kasland sier JA til atomvåpenf­orbud, NEI til rakettskjo­ld.

Sp: Ingen svar fra Åslaug Sem-Jacobsen og Olav Urbø.

Rødt: Tobias Drevland Lund sier JA til atomvåpenf­orbud, NEI til rakettskjo­ld.

MDG: Mona Nicolaysen sier JA til atomvåpenf­orbud, NEI til rakettskjo­ld.

Kari Bolstad, leder i Grenland NTA

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway