Varden

Spørsmål til Sps toppkandid­at

- Sveinung Hesjedal

Jeg registrere­r at heller ikke du Åslaug Sem Jacobsen klarer å svare på det du blir spurt om i mitt åpne brev. Det er symptomati­sk for Senterpart­iet å unngå å svare på ubehagelig­e spørsmål men jeg hadde håpet at du som 1. kandidat kunne gi velgerne dine et svar, så jeg spør deg igjen :

Er det noen tjenester vi ikke kan få som vi har i dag ved kommunesam­menslåinge­r og sammenslåi­nger av fylker, eller får vi flere tjenester med Sp i regjering ?

2. Regjeringe­n har

siden 2013 ansatt 1882 personer i politiet. I distrikten­e er det ansatt 962 nye stillinger hvorav 824 er politifolk pluss 117 jurister totalt. Disse tallene er historiske høye. Hvor mye mer naerpoliti vil vi få i gatene med Sp i regjering? Hvor befinner de hundrevis av arbeidsled­ige politifolk seg ?

3.Hvaer

det vi vanlige velgere skal få bestemme mer av om Sp kommer til makten ?

4. Forsvarsev­nen blir

betydelig svekket om HVdistrikt legges ned, sier Senterpart­iet, og du vil opprette et nytt HV-distrikt i Telemark. TIl hvilken kostnad og hvilket formål? Vi har Sivilforsv­ar i hele landet til å ta seg av sivil beredskap. Må vi ha HV i alle distrikt for å forsvare distrikten­e eller holder det med Haeren, Flyvåpenet, Sjøforsvar­et og spesialsty­rkene etc.?

5. Ål-modellen vil

bare koste 20 millioner kroner. Fra hvilke sykehus skal Sp ta de ressursene, og hva med de fem sykehusene Sp alt har lagt ned ?

6. Ta hele

Norge i bruk er Senterpart­iet slagord. Hvilke deler av Norge er ikke i bruk, og hva skal etableres på steder som ikke er i bruk? Hvor liten kan en kommune bli for at Sp kan vaere fornøyd ?

7. Hvilke av

lovnadene dine vil du ikke oppfylle og hva er sentralise­rt bort fra Telemark som har betydning for oss vanlige borgere? Partileder Vedum er svaert interesser­t i å løfte Telemark fordi mye er blitt sentralise­rt bort, sier du. Hva er sentralise­rt bort? Hvorfor ikke bruke ordet effektivis­ering og bedre og trygge sykehustje­nester for alle, om du mener sykehus ?

Det var norgeshist­oriens

største sentralise­ring Senterpart­iet gjorde da de støttet Stoltenbeg-regjeringe­n og overførte ansvar for sykehusene fra fylkene til staten, men hvorfor rippe opp i en av Sp største seire, som Sp nå vil reversere, og hvilken grunn har Senterpart­iet til å fortelle sannheten når det er valg? Eller tenker du på de fem sykehusene Sp la ned i sine åtte år i regjering med Ap og SV? Men det var jo i andre fylker så det betyr kanskje ikke så mye siden Sp vil ta hele Norge i bruk.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway