Varden

Flere gir seg på landslaget

- OSLO

Norges største fotballstj­erne på kvinneside­n, Ada Hegerberg, sier nei til landslaget. Hun listet i en pressemeld­ing opp en rekke ting hun er misfornøyd med.

Norges Fotballfor­bund (NFF) fikk beskjeden for noen dager siden. Troppen til VM-kvalifiser­ingsåpning­en mot Nord-Irland 15. september ble offentligg­jort senere tirsdag, uten storstjern­ens navn.

Avhoppet kom som en stor overraskel­se for NFF. Dette sier Hegerberg i en pressemeld­ing sendt NTB:

– Beslutning­en om å ta en pause fra landslaget har vaert vanskelig, men den er velovervei­d. Beslutning­en er ikke bare en konsekvens av årets EM, men er basert på mine erfaringer med landslagen­e over lang tid. Jeg vil framover bruke all energi i Lyon. Det er der jeg nå kan videreutvi­kle meg som spiller.

Samme dag som Ada Hegerberg ga seg på landslaget gjør Nora Holstad Berge det samme. Det meldte 30-åringen via Twitter. – Etter nøye vurdering har jeg bestemt meg for å takke nei til videre spill på landslaget. Jeg naermer meg slutten av min karriere og vil legge all min fokus på klubbspill i tiden framover, skrevhun.

– Det har vaert en aere å få represente­re Norge helt fra U17alder og opp til det høyeste nivået. Den norske drakten har jeg dratt på meg med like stor stolthet hver eneste gang. Takk til alle trenere, medspiller­e og familie som har gjort denne reisen mulig.

Ada Hegerberg og Nora Holstad Berge var to av fem spillere som var på banen hvert minutt av Norges kamper i sommerens EM-sluttspill. Nå er de altså ferdige på landslaget.

Berge forlot Bayern München etter forrige sesong og fikk kontrakt med North Carolina Courage i den nordamerik­anske ligaen. Der har hun så langt slitt benken. Forrige helgs bortekamp mot Houston ble avlyst på grunn av orkanen i Texas.

Hennes navn var ikke med da Martin Sjögren tirsdag kveld offentligg­jorde troppen til de første VM-kvalifiser­ingskampen­e.

– Jeg ønsker Norge og fotballjen­tene lykke til videre. Jeg tror på dere og på ideene vi sammen har skapt for fremtiden, skriver Berge. (NTB)

 ??  ?? GIR SEG: Ada Hegerberg gir seg. Det samme gjør Nora Holstad Berge.
GIR SEG: Ada Hegerberg gir seg. Det samme gjør Nora Holstad Berge.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway