Varden

Hunerdenfø­rstei sitt slag i soknet

Ragnhild Halden (36) har bare mannlige forgjenger­e i sin nye jobb.

- NOME Andreas Soltvedt ▶ andreas.soltvedt@varden.no

Lunde og Flåbygds første kvinnelige sokneprest noensinne ble formelt innsatt i embetet sist søndag. 36-åringen er oppvokst på Gvarv hvor hun også er bosatt med sin ektemann og to år gamle sønn.

Setter pris på tilliten

De tre siste årene har Halden jobbet som kapellan på Notodden. Før dette var hun fem år i Numedal i Buskerud. Nå gleder hun seg over å vaere i gang med sokneprest­jobben i Lunde og Flåbygd.

– Det er hyggelig å få denne tilliten. Jeg gleder meg veldig til å komme i gang og bli kjent med folk, sier Ragnhild Halden i en prat med Varden.

– Hvordan går man fram når man begynner som prest på et nytt sted?

– Gid det fantes en brukermanu­al på det. Det viktigste er å bli kjent med folk. Og som prest kommer du veldig fort inn i mange menneskers liv. Man treffer mange via de handlingen­e en prest gjør. Samtidig må jeg begynne å gå på butikken og prate med folk. Så tar det den tida det tar, sier Halden.

Den første i sitt slag

– Hva er det viktigste for deg som sokneprest?

– Det er å åpne kjerka for folk på den måten at det er en plass de hører hjemme. At det er en Gud som er glad i dem. Jeg har en lavterskel­profil. Det er jobben min, sier Halden som har hatt én kvinne foran seg i «prestekøen» i Lunde og Flåbygd. Anette Emilie Tøndel var imidlertid ungdomspre­st.

– Er bygda klar for en kvinne i sokneprest­stillingen?

– Ja, det tror jeg. Det tar jeg med godt mot, sier Halden.

 ?? FOTO: ANDREAS SOLTVEDT ?? KLAR FOR JOBBEN: Ragnhild Halden (36) fra Gvarv er ny sokneprest i Lunde og Flåbygd. Nå ser hun fram til å bli kjent med folk i bygda etter tre år som kapellan på Notodden.
FOTO: ANDREAS SOLTVEDT KLAR FOR JOBBEN: Ragnhild Halden (36) fra Gvarv er ny sokneprest i Lunde og Flåbygd. Nå ser hun fram til å bli kjent med folk i bygda etter tre år som kapellan på Notodden.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway