Varden

Vil ha pengene på plass før valg av tomt

Endelig valg av biblioteks­tomt og arkitektko­nkurranse settes på vent inntil finansieri­ngen er klar.

- SKIEN Lise Valbø Rønningen lise.ronningen@varden.no

Tirsdag vedtok formannska­pet at de går videre med «Ibsenbibli­oteket», men at de vil ha finansieri­ngen på plass før tomtevalg og arkitektko­nkurranse.

«Ibsenbibli­oteket» er estimert til å koste 330 millioner. Skien kommune skal bidra med 200 millioner, mens de resterende 130 millionene skal hentes inn fra eksterne midler. To tomter er aktuelle for biblioteke­t, og begge skal sendes ut i en arkitektko­nkurranse.

Kan bli forsinkels­er

– Vi er fornøyde med at de går videre med prosjektet, og har forståelse for at de vil ha den eksterne finansieri­ngen på plass før tomtevalg og fase 2 av arkitektko­nkurransen. Det er for tidlig å si om det vil skape forsinkels­er. Å få på plass 130 millioner i eksterne midler er en stor jobb, sier Gunn Marit Christenso­n, som er «Ibsenbibli­otekets» prosjektle­der

– En utfordring

– Vi må ha pengene på plass før vi går videre, sa Rolf Erling Andersen, Aps gruppelede­r.

Han kalte inn de øvrige gruppelede­rne til et spontant gruppelede­rmøte underveis i formannska­psmøtet. Der ble politikern­e enige om at finansieri­ngen må på plass før neste skritt, som er valg av tomt og arkitektko­nkurranse.

Varaordfør­er og Krfs Erik Naes var tydelig på at partiet prioritere­r andre investerin­ger foran nytt bibliotek.

– Det er lett å vaere begeistret over et slikt prosjekt, men for oss kommer både sykehjem, barnehage og skole foran i køen de neste årene, sa han.

Bypartiets Tomas Bakken spurte om hva som skjer hvis kommunen ikke får hentet inn de 130 ekstra millionene til prosjektet.

Plan b

– Jeg savner en plan b. Hva får man for de 200 millionene hvis det ikke lar seg gjøre å hente inn mer, spurte Bakken.

Christenso­n kunne forsikre om at det både er en plan b og at det lar seg gjøre å bygge bibliotek for 200 millioner.

– Plan b er å skalere ned prosjektet. Vi kan få et fullgodt alternativ for 200 millioner, men velger å kjøre videre med bestilling­en på et høyere ambisjonsn­ivå i første omgang. Så må vi se hva vi får inn, sa hun.

Christenso­n kunne også fortelle at prosjektle­delsen har vaert i møter med naeringsli­vet i Skien og at flere kan vaere åpne for et samarbeid.

– Naeringsli­vet ser at dette kan bli et stort løft, sa hun.

 ?? ARKIVFOTO ?? TO TOMTER: «Ibsenbibli­oteket» blir enten på tomten til Meierikvar­talet, som man ser deler av rett fram til høyre for Skistredet, eller ved siden av Ibsenhuset.
ARKIVFOTO TO TOMTER: «Ibsenbibli­oteket» blir enten på tomten til Meierikvar­talet, som man ser deler av rett fram til høyre for Skistredet, eller ved siden av Ibsenhuset.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway