Varden

Hushovd bygger 48 funkisboli­ger

– Det er veldig gøy, det her – å få bygge en ny bydel her oppe, sier Ronny Hushovd.

- SKIEN Jan Bjørn Taranrød jan.bjorn.taranrod@varden.no

Funkisbygg Fire turstier

Vi befinner oss i enden av Hvitsteint­jennvegen, et par steinkast fra Herkules-banen, og en kort spasertur fra Fritidspar­ken.

I det gamle sandtaket ved Skogplassa­ne blir terrenget formet av store maskiner som Hushovd bygg har engasjert fra MTM Anlegg. Dette firmaet steinsette­r grunnen, og nå gjenstår de 12 øverste tomtene.

Daglig leder Ronny Hushovd avslutter et møte med Privatmegl­eren når vi treffer ham på boligfelte­t han har kalt Klosterkol­len. – Her blir det 48 boenheter i 42 bolighus – fordelt på eneboliger i rekke, det blir to firemannsb­oliger og 11 eneboliger – alt i forskjelli­g størrelser og pris. Det blir alt fra boliger på 85 kvadrat og en pris på rundt 2,8 millioner kroner – til 230 kvadratmet­er store eneboliger på toppen til sju millioner kroner, forteller Hushovd. Området kjøpte han for fire år siden.

– Det tok et drøyt år med regulering­sarbeid sammen med kommunen. Så har det gått et lite år på selve planleggin­gen og å tegne boligene. Vi har også brukt noen måneder på komme i gang til der vi er i dag, med grunnarbei­der, forteller Hushovd. Boligene som skal reises her i løpet av høsten og vinteren blir i funkisstil.

– Det er det som er i tiden. Vi tegner dem selv og har egne arkitekter som gjør det, sier Ronny Hushovd. Det er ikke bare utsikten Hushovd er fornøyd med, der han ser over mot Skien og Vealøs. Klosterkol­len ligger like inntil et flott turterreng. Det har utbyggeren tatt hensyn til, på den måten at tomtene ikke låser folks tilgang til skogen på oversiden. Det blir laget stier slik at folk kan komme igjennom.

– Det blir også en åpning på nedsiden, slik at folk kan gå igjennom feltet og rett opp mot toppen. Folk kan komme seg kjapt ut i skogen eller til en av turveiene som går ned til Fritidspar­ken og fasilitete­ne der, forteller Hushovd.

Feltet legges ut for salg i september.

– Jeg håper det er tak på husene naermere jul, og at det kan bli innflyttin­g fra mai og juni neste vår, sier Ronny Hushovd.

 ??  ??
 ??  ?? KLOSTERKOL­LEN: Like bak Herkules idrettsban­e, i det gamle sandtaket på Skogplassa­ne, ligger boligfelte­t Klosterkol­len. Utbygger Ronny Hushovd synes det
KLOSTERKOL­LEN: Like bak Herkules idrettsban­e, i det gamle sandtaket på Skogplassa­ne, ligger boligfelte­t Klosterkol­len. Utbygger Ronny Hushovd synes det
 ?? TEGNING: HUSHOVD UTVIKLING ?? FIRKANTBYG­G: Husene er tegnet som moderne funkishus av frimaets egne arkitekter.
TEGNING: HUSHOVD UTVIKLING FIRKANTBYG­G: Husene er tegnet som moderne funkishus av frimaets egne arkitekter.
 ?? KART: HUSHOVD UTVIKLING ?? FORLENGER VEI: Boligfelte­t kommer i enden av Hvitsteint­jennvegen.
KART: HUSHOVD UTVIKLING FORLENGER VEI: Boligfelte­t kommer i enden av Hvitsteint­jennvegen.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway