Varden

La fylkeskomm­unen bestå

-

Hørte torsdag på Telemarkss­endinga på radioen at igjen står Bård Hoksrud fra Frp og forteller at vi bare kan legge ned fylkeskomm­unen og bruke de pengene på kommunenes innbyggere.

Tror han at oppgavene som fylkeskomm­unene gjør bare plutselig forsvinner? Fylkeskomm­unene er blant annet ansvarlig for videregåen­de opplaering, kultur, veier, folkehelse, tannhelse, internasjo­nalt arbeide, naeringsut­vikling, areal og transport. Disse oppgavene må utføres og fylkeskomm­unen er en god tjenesteyt­er som utfører oppgavene sine til det beste for fylkets innbyggere.

Det er jo ikke slik at kommunene har en masse ansatte som står klare til å overta fylkets arbeidsopp­gaver. Ei heller vil de kunne gjøre disse billigere. Mennesker må ha lønn, bygninger må bygges, tenner skal trekkes, veier skal bygges og løpende driftsutgi­fter må betales uansett hva slags organiseri­ng, kommune eller fylke.

Fylkeskomm­unene er i stand til å ha et større overblikk og jobbe til det beste for hele fylket og ikke bare en liten kommune. Dette arbeide burde verdsettes i stede for å snakkes ned og nedvurdere­s. Nå må folk våkne og se hva slags regjering vi har! Det er finnes ikke enkle svar på komplisert­e spørsmål! Godt valg!

Edel Kristin Zettel

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway