Varden

Vil fjerne fotgjenger­felt

- SKIEN Tore Svarverud tore.svarverud@varden.no

– Fotgjenger­kryssingen­e på Moflata må bort. Det tror jeg det er bred politisk enighet om, sier Tomas Bakken, gruppelede­r for Bypartiet.

Onsdag kommer saken om prioriteri­ng av tiltakene i Moflatapro­sjektet, som er ett av de største tiltakene i Bypakke Grenland, opp i Hovedutval­g for klima, miljø, naering og friluftsli­v i Skien. Den skal så opp i bystyret, hvor den skulle behandles i juni, men ble utsatt.

Men før saken kom så langt, var den 13. juni en tur innom Hovedutval­g for teknisk sektor (HOTS). De gjorde flere endringer i rådmannens innstillin­g, som Vardens leder torsdag feilaktig var basert på.

Under- eller overganger

I tråd med innstillin­gen ønsket politikern­e i HOTS at det straks innføres et system med «intelligen­t trafikksty­ring» av tre lysreguler­te fotgjenger­kryssinger på Moflata samt en i Telemarksv­eien, samt å oppruste eksisteren­de gangog sykkelforb­indelse under nordre rundkjørin­g på Moflata med belysning og bedre atkomst.

Etter forslag fra Jorunn Schmitz (Ap) vedtok HOTS også at undergang(er) for myke trafikante­r må vaere en del av løsningen for å få bedre flyt i trafikken på Moflata. Dette ble vedtatt mot stemmene fra SV, V og KrF.

Tomas Bakken er helt sikker på at det må bli en del av løsningen, og han regner med at bystyrefle­rtallet vil slutte seg til det.

– Vi må få under- eller overganger i disse kryssene. Fotgjenger­overgangen­e som er der nå må bort.

Kollektivf­elt

Et viktig grep for å få flyt i trafikken og hjelpe busstrafik­ken fram, er å bygge kollektivf­elt inn mot Moflata. HOTS ba om at arbeidet med å frigjøre de nødvendige arealene skulle settes i gang umiddelbar­t. Etter forslag fra Per Morten Nordborg (KrF) ba da også om å få et notat om hvordan kollektivf­eltene vil påvirke trafikken totalt sett.

Vedtaket ble supplert med et oversendel­sesforslag fra Tomas Bakken om et nytt busstopp ved Hjalmar Johansen videregåen­de skole, for å redusere det store antallet skoleeleve­r som krysser veien ved Bambleveie­n og skaper kø i krysset.

 ??  ?? MYE KØ: Moflatakry­ssene er en av flaskehals­ene i trafikken i Skien.
MYE KØ: Moflatakry­ssene er en av flaskehals­ene i trafikken i Skien.
 ??  ?? ØNSKER MEF FLYT: Tomas Bakken i Bypartiet.
ØNSKER MEF FLYT: Tomas Bakken i Bypartiet.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway