Varden

Nå er bygget solgt

Grenlands-karene Knut Bråthen og Eirik Østerlid har kjøpt Skistredet 10 i Skien sentrum, tre måneder etter at de overtok Eek gård i samme by.

- SKIEN Nils Skumsvoll nils.skumsvoll@varden.no

De to gründerne fikk cirka 210 millioner da Grenland Barnehaged­rift i fjor ble solgt til Laeringsve­rkstedet. Salget på forsommere­n i fjor omfattet 11 barnehager i Skien, Bamble, Sauherad og Sandefjord med 1.100 barnehagep­lasser og 270 ansatte.

Nå brukes deler av pengene på investerin­ger i Skien sentrum.

Har kjøpt flere naeringsby­gg

Tidligere i sommer kjøpte de Rådhusgata 2, bedre kjent som Eek gård på Handelstor­get, og nå har de altså overtatt Skistredet 10, kloss inntil Ibsenparke­n, i tillegg. Bråthen ønsker ikke å røpe summen de måtte ut med, men kan fortelle at de eksisteren­de leietakern­e blir vaerende.

– Dette er et bygg som er fullt utleid. De har langtidsko­ntrakter med gode leieavtale­r alle sammen, så foreløpig vil man ikke merke noen endringer utover at vi har overtatt bygget, sier han til Varden.

Han peker på sentrumsut­vikling som en av hovedgrunn­ene til at de nå har kjøpt de to store byggene i sentrum av byen.

– Med Rådhusgata 2 og Skistredet 10 har vi kjøpt to sentrale bygg, noen sir signalbygg, og det er vi veldig fornøyd med.

Trenger nye drivere

– Får vi se noe nytt i forbindels­e med oppkjøpene?

– Det kan nok hende, først og fremst i Rådhusgata. Vi har allerede fått inn en ny spennende butikk med Gulating ølutsalg, og har i tillegg flere spennende navn på blokka som kan drive i restaurant­lokalene. Vi håper og tror at vi i løpet av kort tid kan få noen solide drivere inn, for beliggenhe­ten er jo veldig god. Dette kombinert med Arkaden i ny drakt gjør at tiden framover blir veldig spennende. Vi er mange som brenner for Skien sentrum. Sammen vil vi gi byen et løft, mener Bråthen.

Åpner i oktober

Ølutsalgkj­eden Gulating kunne allerede i gårsdagens Varden røpe at de åpner butikken i oktober.

– Det er veldig moro at det skjer ting. Nå blir det mer liv på Handelstor­get, mener investoren.

 ?? ARKIVFOTO: MARIT SCHULSTOK ?? UKJENT KJØPESUM: Knut Bråthen ønsker ikke å røpe hvor mye de måtte gi for bygget, men dagens leietakere blir vaerende.
ARKIVFOTO: MARIT SCHULSTOK UKJENT KJØPESUM: Knut Bråthen ønsker ikke å røpe hvor mye de måtte gi for bygget, men dagens leietakere blir vaerende.
 ?? ARKIVFOTO ?? KJØPER SEG OPP I SENTRUM: Knut Bråthen solgte seg ut av Grenland barnehaged­rift tidligere i år.
ARKIVFOTO KJØPER SEG OPP I SENTRUM: Knut Bråthen solgte seg ut av Grenland barnehaged­rift tidligere i år.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway