Varden

Kommunen selger ikke Øvre Frednes

- PORSGRUNN ▶ Ragnhild Johansen ragnhild.johansen@varden.no

– Jo, vi spretter champagnen nå som salgskontr­akten mellom kommune og Porsgrunn Utvikling er annullert, sier Øvre Frednes-eier Marius Erlandsen.

– Dette viser at Porsgrunn kan bli en foregangsk­ommune med hensyn til å ta vare på historiske gamle hus, sier Erlandsen. Han syns det er godt å høre at avtalen er terminert.

– Det kan jo tyde på at de har forstått verdien av dette huset, sier han. Han tror heller ikke at byggeprosj­ektet egentlig utgjorde noen spesielt stor del av Porsgrunn Utviklings eiendomspo­rtefølje.

– Primaert ser jeg på dette som en stor inspirasjo­n til å gå videre med prosjektet, sier han.

Eiendommen er sentral

– Vi får se hva vi skal bruke eiendommen til, sier ordfører Robin Kåss. Han er ikke villig til å parkere et hvilket som helst mulig prosjekt på eiendommen.

– Det viktigste er at vi har fått til en løsning etter at jeg ba rådmannen se på det, sier Kåss. Han vil ikke avvise det han kaller mulige gode løsninger.

– Dette er en eiendom som ligger naert et sykehjem, det er naert til sentrum. Vi må se på helheten, sier han.

Rødt støttet først

– Dette er først og fremst en seier for ekteparet Mona og Marius Erlandsen som har investert i Øvre Frednes, sier Fredrik Botnen Nordal (Rødt).

– Det var Rødt som først tok opp saken og ga ekteparet en helhjertet støtte, minner han om.

– Jeg håper de nå lar dette området vaere i fred, sier Erlandsen som gleder seg over hva kommuneadm­inistrasjo­nen har landet på.

Tar vare på skogen

Ordfører Kåss vil ikke helt gi seg.

– Det er ikke bra der nede slik det er nå, mener han.

– Men er ikke dette en helt vanlig skog hvor unger liker å leke?

– Jo, men det er tilvokst med mye kratt. Det har blitt stygt og kaotisk. Vi må se på det, men det er jo selvsagt mulig at Erlandsen vil kjøpe hele eiendommen. Tomtegrens­ene er jo også uklare. Vi må se på det, men kommunen har ingen umiddelbar­e planer, sier han.

– Vi kommer til å ta vare på hele dette området, lover Erlandsen. Han understrek­er at det også omfatter skogen.

– Jeg tror at de fleste etter hvert vil vaere glad for at ting ble som de ble, sier han.

 ??  ?? FRED: Mona og Marius Erlandsen, eiere av Øvre Frednes spretter antakeligv­is champagnen etter at Porsgrunn kommune og Porsgrunn Utvikling har satt en strek over salget.
FRED: Mona og Marius Erlandsen, eiere av Øvre Frednes spretter antakeligv­is champagnen etter at Porsgrunn kommune og Porsgrunn Utvikling har satt en strek over salget.
 ??  ?? STØTTE: Rødt ved Fredrik Botnen Nordal (t.h.) var først ute med å støtte ekteparet Erlandsen, Marius Erlandsen t.v.
STØTTE: Rødt ved Fredrik Botnen Nordal (t.h.) var først ute med å støtte ekteparet Erlandsen, Marius Erlandsen t.v.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway