Varden

Spilte på seg selvtillit mot Haslum

Even Tinnesand og Skarphedin spilte på seg en solid dose selvtillit med tre meget gode kvarter mot Haslum.

- BØ ▶ Tom Arne Borgersen tom.arne.borgersen@varden.no

NM-eventyret er over for Skarphedin med tap 22-34, men selvtillit­en er det ingen som på lang tid kan ta fra bøheringen­e.

– Nei, det er helt sikkert. Dette var meget bra. Vi tapte andre omgang bare med to mål, så det er noe å bygge videre på. sier Dag-Bjørnar Lerum som var hjemmelage­ts beste før pause.

Skarphedin lot seg ikke be to ganger da de selv inviterte til håndballfe­st i Gullbring. NMkampen mot eliteserie­laget Haslum ble mer spennende enn det hjemmelage­t selv kunne ane fra starten av kampen.

Svakt siste kvarter

Bortsett fra det siste kvarteret av omgangen.

Skarphedin holdt ikke mer enn i tretten minutter, men de hadde det gøy den tid de var med i kampen. På stillingen 6-7, sa eliteserie­motstanden takk og farvel. Inntil da hadde keeper Magnus L. Edholm briljert i Skarphedin­s mål, Even Tinnesand hadde vist fram kruttet i skuddarmen, Dag-Bjørnar Lerum brukt sitt håndball-hode og svenskeimp­orten, Karl Daniel Sebastian Lindell, viste gamle eliteserie­takter.

Etter åpningen forsto gjestene alvoret i det, og brukte bare ti minutter på å komme åtte mål foran.

Til pause ledet gjestene med ti, 19-9.

– Det så ut som om vi var ferdig da, sier Lerum som på forhånd hadde lovet gutta en tur på byen hvis tapet ble mindre enn 14 mål.

Det så ut til å motivere hjemmelage­t, som allerede hadde tapt kampen, men ikke aeren.

– Fantastisk gøy at vi tar tak bakover på banen og er gode framover, sier Even Tinnesand.

Tilbake

19-åringen er tilbake i Midt-Telemark etter spill i Herkules. I Bø får han spilletide­n han trenger.

– I dag sto jeg hele kampen, og ble veldig sliten, men det var gøy.

Han tok ut den siste safta da han sørget for at det ble bytur på veteranen Lerum og gjengen.

– Det er godt å bidra med scoringene mot slutten der, humrer han.

Seksmålssc­oreren fastsatte sluttresul­tatet til 22-34.

– Vi skulle score over tjue og slippe inn faerre enn 40, så vi klare begge, avslutter han.

??  ?? SEKS SCORINGER: Even Tinnesand kom til Skarphedin fra Herkules, og viste at han kommer til å bli et godt bidrag i år. Mot Haslum scoret han seks ganger og var en av hjemmelage­ts beste.
 ??  ?? BYTUR: Med mindre tap enn 14 mål så måtte Dag-Bjørnar Lerum en tur på byen med lagkamerat­ene.