Varden

Sytete ordførere

-

Er det blitt verre eller bedre de fire siste årene? Spørsmålet fra Varden til fylkets 18 ordførere og fylkesordf­ører var enkelt. Bakgrunnen for spørsmålet er Bård Hoksruds nokså kraftfulle utblåsning mot fylkets ordførere. – De er en gjeng sytete ordførere. Kanskje med et par hederlige unntak. Det kommer ikke en eneste arbeidspla­ss ved å syte og rope på staten. Man må vaere stolt og positiv på vegne av kommunen sin, sier Hoksrud til Varden.

Adresseavi­sen har dybdeinter­vjuet 47 ordførere i Trøndelag. Nesten 80 prosent av dem sier at de har fått det bedre de siste fire årene, men mange sier det har vaert en negativ sentralise­ring. Kun tre av ordførerne sier de har fått det verre med Høyre og Frp i regjering.

Vardens enkle spørrerund­e i Telemark avdekker et naermest unisont svar: Det er blitt verre og de vil ha seg frabedt å bli omtalt som sytete.

Vi er høyst usikre på om det er produktivt å bruke merkelappe­r som «sytete». Det er kurant å si hva man mener, også om regjeringe­r. Vi er også enige i at mange sentralise­rende trekk er uheldige, men så er det godt i overkant å legge ansvaret for all sentralise­ring på denne regjeringe­n.

Svarene fra Telemark-ordførerne er så negativt ladet at man kan få inntrykk av at sistemann som går bør slå av lyset. Om ikke annet for å spare på strømmen. Spørsmålet er om svarene indikerer de rent faktiske forhold eller det faktum at 18 av de totalt 19 ordførerne i fylket er medlemmer i Ap og Sp. Vi holder en knapp på det siste.

 ??  ?? Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen
Sjefredakt­ør Tom Erik Thorsen

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway