Varden

En stemme til Venstre, er en stemme til Venstre

-

Venstre har i fire år vaert støttepart­i for en Høyre- og Frpregjeri­ng.

Til tross for mye god venstrepol­itikk har ikke partiet profittert på dette fordi venstre har blitt omtalt som en garantist for Frp i regjering. Men er det virkelig viktigere å utpeke en politisk fiende enn å gjennomfør­e god politikk?

Først og fremst går Venstre til valg på en regjering med Venstre, KrF og Høyre, med Erna som statsminis­ter. Valgresult­atet sørger velgerne for og forhandlin­gene kommer deretter.

Det er nå en gang slik at man ofte må samarbeide med folk man er svaert uenig med. Det gjelder på alle arenaer i samfunnet, alt fra i familiesel­skap og gruppearbe­id i skolen, så vel som i regjering. Det handler om å gi og ta, og det handler om å møtes på midten.

Det er likevel viktig å understrek­e at Venstre på ingen måte har blitt bestevenne­r med Frp, selv om partiene har kommet til enighet på saker som personvern og dyrepoliti. Noe av retorikken Frp-politikere fører hører ikke hjemme i regjering, og må tas avstand fra. Når det er sagt, har Frp gjennomfør­t mye god sosiallibe­ral og miljøvennl­ig Venstrepol­itikk.

Venstre har fått gjennomsla­g for mer av sin politikk samtidig som man har vaert i en posisjon til å holde Frp i tøylene. Jeg syns det beviser at en stemme til Venstre er en stemme til Venstre. Birgit T. Bang, Unge Venstre

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway