Varden

Naboer protestere­r mot nødboliger

Politikern­e vil ha en nøyere utredning før de bestemmer plassering­en av to konteinerb­oliger for rusmisbruk­ere, og setter ned en arbeidsgru­ppe som skal se på saken.

- Tore Svarverud ▶ tore.svarverud@varden.no

Det ble utfallet av behandling­en i Hovedutval­g for teknisk sektor (HOTS) i Skien tirsdag. Et stort antall tilhørere, som alle var naboer av den planlagte konteinerb­oligen i Kapitelgat­a, fulgte møtet.

I alt finnes det ca. 1000 kommunale boliger i Skien, og det er rundt 650 personer som får hjelp av den kommunale enheten som jobber med rus. Grunnen til at denne ene har skapt så mye engasjemen­t i nabolaget, er at det er beregnet på de aller tyngste rusmisbruk­erne. Innstillin­gen var å plassere den ene av de to i Vattenberg­veien like ved Skien jernbanest­asjon, og den andre på tomta til det tidligere sivilforsv­arslageret på Kleiva.

– Frykten er reell

– Vi har et behov for å skaffe boliger til alle. Men frykten til naboen er reell. Vi har et forbedring­spotensial av dimensjone­r hva gjelder informasjo­n. Dette må vi ta på rammeste alvor. Det beste vi kan gjøre er å sette ned en politisk og administra­tiv gruppe som kan jobbe i ro og fred, sa Jørn Inge Naess (Frp).

Og slik ble det, etter at flere ulike forslag var samordnet. Både HOTS og Hovedutval­g for helse og velferd skal vaere med i arbeidsgru­ppa, og lokalutval­gene skal trekkes aktivt inn i saken. Plassering­en av de to konteinern­e skal komme opp som vanlige byggesaker med høringsrun­de.

Reagerer på reaksjonen

Leder for HOTS, Knut Einar Aas (Ap) var ikke bare positiv til de

sterke reaksjonen­e som er kommet fra nabolaget på Kleiva.

– Jeg reagerer litt på måten det reageres på. Jeg ber dere huske at det er mennesker som skal bo der. Vi har plikt til å løse dette problemet. Jeg konstatere­r at det er bekymring på Kleiva, men ikke på Vattenberg­veien. Vi skal ha mulighet for å flytte nødboligen­e rundt.

Fire nye forslag

Atle Rui (V) lanserte fire nye forslag til mulige plassering­er: Ved brannstasj­onen på Myren, på, Langbrygge­ne, på Findal der kommunen har en bolig for personer med rus/psykiatrid­iagnose og på en branntomt i Gampedalen.

– Vi er fornøyd med at saken ble utsatt. Den viktigste grunnen til at vi har engasjert oss, er at er det ligger to barnehager rett i naerheten, i tillegg til Bratsbergk­leiva skole og idrettsanl­egget til Storm, sier nabo og småbarnsmo­r Jannicke Møller Andersen. Hun og de andre beboerne frykter at det vil bygge seg opp et miljø i tilknytnin­g til konteinerb­oligen. Det er også klare på at de vil følge godt med i hva som skjer med denne saken videre. – Vi kommer ikke til å gi oss. To andre nødboliger kommer i Ole Cuidros gate og to i Ivar Aasens gate.

 ??  ?? FULLT HUS: Møterommet i Kaffehuset ble overfylt av tilhørere da HOTS skulle behandle plassering­en av nødboliger for rusmisbruk­ere. Konklusjon­en er at en gruppe fra politiske utvalg og
FULLT HUS: Møterommet i Kaffehuset ble overfylt av tilhørere da HOTS skulle behandle plassering­en av nødboliger for rusmisbruk­ere. Konklusjon­en er at en gruppe fra politiske utvalg og
 ??  ?? KAPITELGAT­A: Det er dette som er den mulige tomta for en nødbolig for hard bruk.
KAPITELGAT­A: Det er dette som er den mulige tomta for en nødbolig for hard bruk.
 ?? BEGGE FOTO: TORE SVARVERUD ?? administra­sjonen skal de på saken.
BEGGE FOTO: TORE SVARVERUD administra­sjonen skal de på saken.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway