Varden

Jentenes brev ga gatelys

- SKIEN ▶ ToreØyvind­Moen tore.o.moen@varden.no

For to år siden skrev Malin Midteide Løkken (15) brev til kommunen. I fjor gjorde Antonia Ewald (20) det samme og la ved 598 underskrif­ter. Det førte til gatelys.

– Det var utrivelig å gå hjem fra fotballtre­ning i mørket forteller Malin. Ofte har hun valgt å gå på veien eller bruke lyset fra mobiltelef­onen når hun har gått hjem i mørket.

Veien det er snakk om går fra Einaren og nedre del av Meierkolle­n og bort til Gulsethall­en, Kollmyr skole og kunstgress­banen.

For Antonia Ewald var det aerobictre­ning i Gulsethall­en som førte til mange turer i mørket. Hun er ferdig på videregåen­de, men som Malin har hun to mindre søsken som vil ha nytte av gatelysene.

Hun samlet i tillegg inn underskrif­ter fra beboere i området.

Kom høyt i bunken

– Vi bruker penger fra belønnings­midlene fra Staten, forteller ordfører Hedda Foss Five. Hun bor selv naer gangveien og ser selv viktighete­n av at en av de sentrale gangveiene på Gulset blir opplyst. – Mange hundre bruker denne veien daglig, sier hun. I sommer ble Skiens avtale fornyet og 250 millioner kroner tildelt for å redusere bilbruken.

– Vi bruker mye på buss, og på Gulset er det nå 10-minutters avganger. I denne satsingen ligger og tilrettele­gging for både gående og syklende, forteller ordføreren.

Flere tiltak

Hun lover at det blir flere tiltak og at kommunen gjerne vil ha innspill om andre tiltak folk synes er viktige.

– Send dem gjerne rett til meg, jeg skal sørge for at de blir tatt til vurdering, sier Hedda Foss Five.

Når det gjelder lysene er det femten av dem.

– De har et langt hvitere lysere enn eldre gatelys, forteller avdelingsi­ngeniør Knut Janøy. Han har vaert ansvarlig for gjennomfør­ing av prosjektet.

Det brukes ledlys. Disse har og den fordelen at de kun bruker 45 watt per lys mot 150 watt i eldre lamper. I tillegg er levetiden på femten år.

Prosjektet har kostet 400.000 kroner og ble tildelt etter en tilleggsbe­vilgning i årets budsjett.

 ?? FOTO: TORE ØYVIND MOEN ?? GATELYS: Antonia Ewald (20) og Malin Midteide Løken (15) er glade for at kommunen har satt opp 15 nye gatelys. på gangveien. Her sammen med Knut Janøy fra Skien kommune. Bak fra venstre: Helle Midteide Løken med hunden Peik, søsteren Ida til høyre og...
FOTO: TORE ØYVIND MOEN GATELYS: Antonia Ewald (20) og Malin Midteide Løken (15) er glade for at kommunen har satt opp 15 nye gatelys. på gangveien. Her sammen med Knut Janøy fra Skien kommune. Bak fra venstre: Helle Midteide Løken med hunden Peik, søsteren Ida til høyre og...

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway