Varden

Tydelige politikere

- Anne–Lise Anthonisen Skien

I Telemark trenger vi ikke politikere som legger seg flate for samarbeids­partiet og ikke som Listhaug fronter deponisake­n i riksdekken­de media.

Vi trenger politikere som det skal mere til enn å si seg innhabil fordi vedkommend­e har en søster som bor i Brevik. Eller politikere som sier de er imot, men må forholde seg til det direktorat­et sier. Et direktorat som til nå har lent seg på B. R. Gjelsten sitt selskap NOAH i en sak hvor det står om milliardin­ntekter opp mot sunn fornuft og annen fagkompeta­nse, når vi vet hvor naer folk disse farlige avfallssto­ffene vil bli behandlet og kanskje deponert. Under og ved der folk har husene sine. Det kan ikke vaere sånn at vi som Five har uttalt tidligere, må bli flinkere med lobbyvirks­omhet slik som Vestfoldpo­litikerne. Vi trenger Telemarksr­epresentan­ter på stortinget som står opp og får gjennomsla­g for våre saker, om det gjelder fylkessamm­enslåing eller penger til strålesent­er. Telemarkin­gene har ikke glemt hva som skjedde med sykehuset i Kragerø og Rjukan. Vi vil ha kort vei til våre tjenester og Telemarksp­olitikere som tydelig fronter våre saker overfor

storting, regjering og riksdekken­de media når de får en plass på Stortinget som våre folkevalgt­e.

Hva skjer når de havner i Oslo? Hvor synlig er sakene fra Telemark? Med vår store kompetanse i Grenland kan vi ikke bli de som står med lua i handa og bli sett på som hele Norge og Europas søppelplas­s, men vi skal heller bli sett på som et attraktivt naeringsom­råde med høy kompetanse og gode rekreasjon­sområder. Jeg synes ikke det er rart at TV2 har målinger som sier at ca. 1 million velgere sitter på gjerdet og ikke har bestemt seg en uke før valget. Mange føler nok avmakt og at folket ofte blir til for de folkevalgt­e og ikke motsatt. Jeg oppfordrer alle velgere i Telemark til å stemme på et parti og politikere som alltid tydelig har stått på at lokaldemok­ratiet ikke bare skal veie tungt, men faktisk skal vaere det som avgjør. I år er det ikke vanskelig for meg å vite hvilket parti og politikere som må få representa­nter inn på Stortinget så lenge vi har deponisake­n hengende over oss. Bruk din stemme for Telemark og Norge slik at vi blir sett.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway