Varden

Spente på impro-publikumme­t

De kaller seg «Norges lykkeligst­e» og deres hovedplan er å ikke ha en plan.

- SKIEN / PORSGRUNN Vendy Berg Hegle vendy.berg.hegle@varden.no

– Improteate­r innebaerer at vi kommer på jobb torsdag kveld og ikke aner hva vi skal gjøre. Vi finner på alt underveis og resultatet er som regel gøy, sier Henrik B. Larsen, som kan sies å vaere sjefen den nyoppstart­ede improteate­rgruppa «Norges lykkeligst­e». Foruten Larsen, består den av Igor Dunderovic, Jahn Gorakh Bremdal, Finn Stokke og Thomas B. Lien – som alle holder til i Grenland.

Månedlige show

De hadde sitt første improteate­rshow på Folque i går, og skal vaere et fast innslag den første torsdagen i måneden på utestedet i Skien sentrum. Da Varden møtte noen av dem tidligere på dagen var de spente på publikumme­t.

– Skien har jo ikke hatt et eget improteate­r før, så vi er veldig spent på hvem de er og hva de er opptatt av, sier Larsen, som kan sies å vaere sjefen i truppen.

Både de og publikum fikk imidlertid en liten smakebit under årets Mersmak-festival.

– Alle lo og det var stående applaus! Det ble i alle fall godt mottatt, sier Gorakh. Gjengen forklarer at improviser­t teater i stor grad involverer publikum.

– Ikke vaer skeptisk. Improteate­r er det perfekte vorspiel, slår Larsen fast.

Snakket om det lenge

Denne våren fant de ut at det var på tide å gjøre alvor av det de alltid pratet om når de møttes, og gjengen har brukt sommeren på å finne formen. Selv om det er improvisas­jon som gjelder, er det nemlig nødvendig å øve sammen.

«Norges lykkeligst­e», et navn som ifølge Dunderovic passer til alt, vant fram i en demokratis­k brainstorm­ingprosess med 99 andre forslag. De fem faste medlemmene har alle erfaring fra scenen, enten det er standup, teater eller revy, men åpner også for vikarer. De har for eksempel Vidar Letho og Siamek Shekarchi på ringelista.

– Vi vil gjerne ha noen kvinner med også. Vi jobber med å motivere samboeren til Henrik, forteller Dunderovic og Gorakh.

Igor vil konkurrere

Thomas B. Lien er også en del av den kristiansa­ndsbaserte improgrupp­a «Bare flaks» som kan vise til en gullmedalj­e i NM i improteate­r 2013. Larsen har «bare» en sølvmedalj­e, men kan til gjengjeld vise til fem år og over 100 show med gruppa «Nada Scripto» i Oslo.

– Jeg så «Bare flaks» vinne improkamp mot det profesjone­lle teaterense­mblet på Kilden i Kristiansa­nd i helga. Det hadde vaert gøy å få til det samme her i Skien. Er Teater Ibsen gira på battle, si ifra, utbryter Dunderovic bråkjekt, mens Gorakh og Larsen veksler litt mer nølende blikk.

Live podkast

Gjengen har også en egen podkast. Den spilles inn live med publikum annenhver uke på Menstad Bydelshus og blir sendt på dab-kanalen Ordentlig Radio.

 ??  ?? KLARE FOR SHOW: Jahn Gorakh (f.v.), Igor Dunderovic og Henrik B. Larsen utgjør humor- og improteate­rgruppa «Norges lykkeligst­e» sammen med Thomas B. Lien og Finn Stokke.
KLARE FOR SHOW: Jahn Gorakh (f.v.), Igor Dunderovic og Henrik B. Larsen utgjør humor- og improteate­rgruppa «Norges lykkeligst­e» sammen med Thomas B. Lien og Finn Stokke.
 ?? FOTO: KENNETH FJELLBU KRISTIANSE­N ?? NORGES LYKKELIGST­E: Etter flere år med prat, gjorde gruppa alvor av å danne et eget improteate­r i Skien.
FOTO: KENNETH FJELLBU KRISTIANSE­N NORGES LYKKELIGST­E: Etter flere år med prat, gjorde gruppa alvor av å danne et eget improteate­r i Skien.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway