Varden

Vi antar at det er i sykehusets interesse at pasientene bruker minst mulig tid på veien.

-

Tom Erik Thorsen, sjefredakt­ør

Snart kan Sykehuset Telemark tilby dialyse på helsehuset i Åmot i Vinje. Desentrali­seringen til Åmot er et tilbud for pasienter i Vest-Telemark. Dette er svaert verdifullt for mange.

25-år gamle Bodil Hagen fra Byrte i Tokke, som Varden har snakket med i sakens anledning, vil spare mer enn tolv timer i reisetid hver uke etter omlegginge­n. Det er opplagt kortere, raskere og enklere for Hagen å reise til Åmot enn til Skien.

Det er først og fremst pasientene som nyter godt av dette. Det er en viss logikk i at de som er syke neppe blir friskere av å bruke tid på transport. Å måtte bruke mye tid og krefter på å reise er en ugrei tilleggsbe­lastning som legger stein til byrden.

I en ideell verden hadde alle som er syke sluppet å reise, men slik er realiteten­e ikke. Dette er en løpende - og politisk - diskusjon som er mer aktuell enn på lenge. Begreper som «faglighet» og «robust» har vaert gjenganger­e. Det er ingen tvil om at Sykehuset Telemark har fått sin dose tilbakemel­dinger om sine prioriteri­nger de siste årene.

Kanskje nettopp derfor er det gledelig å registrere at Sykehuset Telemark benytter muligheten til å desentrali­sere når det er grunnlag for det. Vi antar at det også er i sykehusets interesse at pasientene bruker minst mulig tid på veien.

Formalitet­er gjenstår før dialysetil­budet i Åmot åpner over nyttår. Det er vårt håp at dette ikke byr på problemer, slik at en pasientene­s hverdag forenkles.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway