Varden

Å styrke sykehuset er det aller viktigste

Sykehuset Telemark ser ut til å gå en lys framtid i møte om fylkets stortingsk­andidater får det som de vil.

- TELEMARK

Vi stilte spørsmålet: Hvordan vil du jobbe for at befolkning­en i Telemark skal få et best mulig helsetilbu­d?

Bård Hoksrud (Frp): – Jeg ønsker å styrke Sykehuset Telemark (ST) og synliggjør­e alt det positive som skjer der. Slik får man også nye oppgaver. Jeg vil jobbe for ønsket om flere akuttleger ved ST, og at vi får muligheten å vaere pilotprosj­ekt for utdanning av akuttleger. Dessuten må vi få på plass strålesent­er og komme i gang med utbygging av sengeposte­ne. Stine Margrete Olsen (Frp): – Vi vil sørge for at Strålesent­eret kommer opp og at ST får et pilotprosj­ekt for flere akuttleger.

Solveig Sundbø Abrahamsen

(H):– Å sørge for at bevilgning­en til Helse Sør-Øst blir styrket, og øke antall helsesøstr­e og psykologer i kommunen.

Emilie Schäffer (H): – Vi må se på organiseri­ngen av tildelinge­n av midler til sykehusene og se om vi kan gjøre dem annerledes.

Geir Bekkevold (KrF): – Oi! Det er stort spørsmål! Vi må sørge for å få penger til utviklings­planen til ST og at Strålesent­eret blir bygd. Og vi må ha et godt desentrali­sert helsetilbu­d. Eli Taugbøl (V): – Oi! Der er det så mye at jeg ikke har et kort svar. Men vi må gjøre det lettere for de med lave inntekter til å få et bedre tannhelset­ilbud. Og vi må ha et godt samarbeid mellom det offentlige og private helsetilby­dere. Åslaug Sem-Jacobsen (Sp): – Få på plass en ny finansieri­ngsmodell for helse Sør-Øst. Nå kommer Telemark dårlig ut med tanke på behovet vårt. Det må puttes mer penger inn i statsbudsj­ettet for å styrke tilbudet på Rjukan for å åpne en avdeling som gir bedere akuttilbud. På lang sikt vil vi avskaffe foretaksmo­dellen. Mona Nicolaysen (MDG): – Helseforet­aksmodelle­n bør endres, og vi må ha gode lokalsykeh­us i naerheten av der folk bor.

Terje Lien Aasland (Ap): – Øke bevilgning­ene til sykehusene og bedre grunnlaget for investerin­ger.

Lene Vågslid (Ap): – Styrke overføring­er til sykehuset og kommunen. Om vi kommer i regjering vil vi bidra nasjonalt med 12 milliarder kroner de neste fire årene.

Christian Tynning Bjørnø:

(Ap): – Det er avgjørende å bruke mer penger på sykehusene, og her ser vi at det er store investerin­gsbehov på ST.

Ådne Naper (SV): – Vi må se på konsekvent­e av fritt behandling­svalg. Det tapper det offentlige. Vi må ha en ekstern finansieri­ng av Stråleenhe­ten, for vi kan ikke kutte for å ta den kostnaden. Det går ut over helsetilbu­det. Og så ønsker vi å ha luftambula­nse i øvre del av fylket.

Tobias Drevland Lund

(Rødt): – Videreutvi­kle sykehusene vi har. Vi støtter Sp å gjenåpne en viss drift på Rjukan.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway