Varden

Odd-tap på overtid også denne gang

Fredrik Semb har to selvmål. Det er like mange som Odds toppscorer­e har skaffet den riktige veien.

- Nils-Tore Olsen nils-tore.olsen@varden.no

Odd hadde ett veldig fortjent poeng inne i bortekampe­n mot Molde. Helt til det glapp på overtid. Akkurat som i hjemmekamp­en mot de blå.

Før gårsdagens kamp hadde toppscorer i eliteserie­n, Stabaeks Ohi Omoijuanfo, scoret 15 ganger. Det var like mange som hele Odd til sammen før Jone Samuelsen satte inn straffespa­rket etter en knapp time.

Og man kan for eksempel ta de fire Rosenborg-spillerne Nicklas Bendtner (10), Milan Jevtovic (8), Samuel Adegbenro (7) og Matthías Vilhjálmss­on (7. De har scoret dobbelt så mange som hele Odd-laget.

Minst i serien

Men det er nesten verre at Odds toppscorer­e etter 20 kamper, som er to tredjedele­r av sesongen, har to scoringer.

Det er nesten litt bisart at Fredrik Semb har satt ballen i eget nett like mange ganger som Olivier Occéan, Jone Sam- uelsen, Espen Ruud og Etzaz Hussain (ett for Molde) har gjort den rette veien. Kvartetten er nemlig Odds toppscorer­e med to fulltreffe­re hver.

– Det er selvfølgel­ig ikke bra nok. I dag skulle vi hatt flere scoringer. Vi må sette slike sjanser. Vi scorer minst i ligaen, sier Dag-Eilev Fagermo.

– Hvis du hadde fått vite før sesongen at Odds toppscorer/e ville stått med to mål etter 20 serierunde­r, som er like mange som det Semb har selvmål, hav hadde du sagt da?

– At vi må finne en målscorer.

Utilgiveli­g

De første 45 minuttene var målløse. Fire minutter ut i den andre omgangen kom den første scoringen. Petter Strand skar inn fra venstrekan­ten og avsluttet hardt mot mål. Ballen skiftet retning i hodet til Odd-stopper Fredrik Semb Berge og utmanøvrer­te Sondre Rossbach.

Odd leverte en god annenomgan­g. Snaut kvarteret ut i omgangen pekte dommer Kai Erik Steen på straffemer­ket etter at hjemmelage­ts Babacar Sarr holdt Olivier Occéan i trøya på et hjørnespar­k.

Fra krittmerke­t var Jone Samuelsen sikker som banken.

Flere Odd-mål kunne det også blitt. Etzaz Hussain kunne og burde straffet klubben han er utlånt fra. Innbyttern­e Stefan Mladenovic og Pape Diouf burde gjort det samme både en og to ganger.

I stedet avgjorde en annen innbytter, Thomas Amang, kampen på overtid. Da ville jubelen nesten ingen ende ta i Molde.

– Først og fremst skulle vi allerede ha scoret både en og to ganger. Men å slippe inn det målet der … Det er ikke greit, avslutter Fagermo.

 ??  ??
 ??  ?? FORTVILER: Jone Samuelsen scoret på straffespa­rk og er en av lagets toppscorer­e
FORTVILER: Jone Samuelsen scoret på straffespa­rk og er en av lagets toppscorer­e
 ??  ?? LIKE MANGE: Eliteserie­ns toppscorer, Stabaeks Ohi Omoijuanfo, har 15 scoringer.
LIKE MANGE: Eliteserie­ns toppscorer, Stabaeks Ohi Omoijuanfo, har 15 scoringer.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway