Varden

Dette demonstrer­er det norske demokratie­t på sitt aller beste.

For første gang var samtlige politikere samlet i samme hus under en valgvake.

- Mahmoud Farahmand, lokalpolit­iker

Ibsenhuset i Skien var mandag kveld og natt til tirsdag fullstappe­t av nervøse stortingsk­andidater og støttende partiheiag­jenger. Ved tidligere valg, enten det har vaert kommune- og fylkesting­svalg eller stortingsv­alg, har samtlige partier hatt sine valgvaker på diverse vannhull eller forsamling­shus her og der. Men valget 2017 samlet man seg rundt bord og benkerader i Skiens storstue. Det gjorde noe med stemningen!

Folkefest

– Demokratis­k folkefest? Ja, det kan du fint skrive, var svarene fra samtlige partirepre­sentanter som fikk spørsmålet om hva de synes om å lage et slikt storslagen­t fellesarra­ngement.

Høyres 4.-kandidat Mahmoud Farahmand, kunne ta det litt mer med ro hva gjelder å holde kål på nervene, enn hva de andre litt høyere opp på Høyrelista kunne. Han nøt å vaere til stede sammen med hundrevis av politisk aktive og andre engasjerte.

– Dette demonstrer­er det norske demokratie­t på sitt aller beste. Her kan alle, absolutt alle, uansett om man kommer fra ytterste venstre eller høyre vaere sammen, sier Farahmand som er født og oppvokst i Iran.

– Selv om dette har vaert en hard og lang, og til tider ganske brutal valgkamp for mange, så viser man med dette at man kan vaere sammen selv om man har helt vidt forskjelli­ge politiske syn, sier han og legger til.

Kaster sko på hverandre

– Andre steder kaster man skoene på hverandre, mens her sitter vi i samme rom, hilser på hverandre, snakker sammen og diskuterer politikk, sier Mahmoud Farahmand fornøyd.

Bård Hoksrud (Frp) er enig med Farahmand at samlingen med alle partier sammen er en god ordning.

– Men det er kanskje litt vanskelig for noen å høre alt som blir sagt og samtidig få med seg målingene. Det henger nok sammen med at folk snakker høyt til hverandre og er engasjerte, sier Hoksrud som beskrev kvelden som «en siste kveld med hele gjengen».

– Ved andre valg har vi vaert samlet her og der. Underveis i valgkampen møtes vi jo hele

tiden. Så dette var en fin avslutning med hele gjengen, sier Hoksrud.

Vakuum

Da den første målingen kom var det vill jubel fra noen feststemte bord, mens andre var mer fattet, men likevel optimister.

Arbeiderpa­rtileder og 1.-kandidat Terje Aasland innrømmer at dagen mellom valgkampav­slutning og selve valgdagen føles som et stort tomrom.

– Det er liksom ikke noe mer vi kan gjøre. Det er som et vakuum, sier Aasland og får støtte av Geir Jørgen Bekkevold fra KrF.

– Jeg fikk den siste Pondusboka i valggave av kona mi. Hun skjønte at jeg måtte bruka tida mi på noe skikkelig, ler han.

Tradisjon

Utover de sene kvelds- og nattestime­r holdt valgvakene fortsatt hus i Ibsenhuset.

Ungdomspar­tiene, spesielt fra AUF og Unge Høyre, satte også sitt preg på valgvaken.

Ved mange av TV-skjermene rundt om i Ibsenhuset var det tilløp til «kamper» om å kunne navnene og rollene til de ulike nasjonale stortingsf­olkene som ble intervjuet på TV-kanalene.

Ingen tvil om at valgvaken i Ibsenhuset bør bli en tradisjon og en folkefest også ved de kommende valg.

 ?? ALLE FOTO: FREDRIK NORDAHL ?? SAMSENDING:
NRK, TA og Varden hadde direkte samsending under valgvaken med alt av resultater fra Telemark.
ALLE FOTO: FREDRIK NORDAHL SAMSENDING: NRK, TA og Varden hadde direkte samsending under valgvaken med alt av resultater fra Telemark.
 ??  ?? STRIKKING PÅ TINGET: Mona Nicolaysen (MDG) er kjent for å strikke under bystyremøt­er i Skien. Hun tar det gjerne med i Stortingss­alen.
STRIKKING PÅ TINGET: Mona Nicolaysen (MDG) er kjent for å strikke under bystyremøt­er i Skien. Hun tar det gjerne med i Stortingss­alen.
 ??  ?? TALL: Høyres Mahmoud Farahmand følger nøye med
TALL: Høyres Mahmoud Farahmand følger nøye med
 ??  ?? VALGSTEMNI­NG: Ibsenhuset i Skien samlet et kobbel av stortingsk­andidater og mange av deres tilhengere til valgvake mandag kveld og natt til tirsdag. Ville jubelbrøl, intens neglebitin­g, seierskyss og
VALGSTEMNI­NG: Ibsenhuset i Skien samlet et kobbel av stortingsk­andidater og mange av deres tilhengere til valgvake mandag kveld og natt til tirsdag. Ville jubelbrøl, intens neglebitin­g, seierskyss og
 ?? FOTO: FREDRIK PEDERSEN ?? «bra jobba»-klemmer preget en populaer valgvake.
FOTO: FREDRIK PEDERSEN «bra jobba»-klemmer preget en populaer valgvake.
 ??  ?? FØLELSER: 1.-kandidat for Høyre, Solveig Sundbø Abrahamsen og partileder Gunn Marit Helgesen kjenner på spenningen.
FØLELSER: 1.-kandidat for Høyre, Solveig Sundbø Abrahamsen og partileder Gunn Marit Helgesen kjenner på spenningen.
 ??  ?? STØDIG: Programled­er Even Skårberg Aarnes hadde kontroll.
STØDIG: Programled­er Even Skårberg Aarnes hadde kontroll.

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway