Varden

«Det er ikke VM»

- Tom Erik Thorsen Sjefredakt­ør

«Husk! Det er barn. Det er et spill. Treneren er frivillig. Dommeren er også et menneske. Det er ikke VM.»

Denne teksten (og likelydend­e) er å finne på flere fotballban­er rundt om i landet. Deriblant på Bratsberg i Skien og i Siljan. Forleden avbildet Odd-direktør Einar Håndlykken skiltet på sistnevnte sted, og delte det i sosiale medier. Bildet spredde seg raskt og med stor hastighet.

For ikke lenge siden ble en fotballkam­p mellom to åtteårslag her i fylket avblåst fordi foreldre fra de to lagene endte med full krangel. Varden er blitt fortalt av tilskuere at situasjone­n ble så opphetet og ubehagelig at man fryktet slåsskampe­r. Hjemmelage­ts dommer valgte derfor å blåse av kampen.

– Jeg er skrekkslag­en. Å få inn rapporter om voksne folk, med så kort lunte, på en kamp mellom åtteåringe­r er nesten ikke til å tro. At voksne folk ikke klarer å hente inn et snev av fornuft er rett og slett umulig å forstå, uttalte Roger Eilertsen i NFF Telemark til Varden i kjølvannet av kampen.

De to lagene skal møtes til forsonings­kamp. Det er svaert positivt. Likevel: Denne episoden viser at ikke alle har under huden at barneidret­t handler om barn. Eller at det er et spill og treneren gjør det frivillig. Eller at dommeren også er en høyst levende person. Og, aller viktigst, at det ikke er VM.

Det skulle ikke vaere nødvendig å sette opp skilt som forteller dette. Men kan hende det er nødvendig. Selv om de aller, aller fleste fotballkam­per blir avviklet uten tilstander som er i naerheten av å ligne. Heldigvis.

 ??  ??

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway