Varden

UP og Dyrsku’n

-

Familien var lørdag formiddag på vei til Dyrsku’n i Seljord, i retning fra Bø. Som kjent for mange, er veien mellom Øvre Bø til Seljord svingete og denne dagen preget av stor trafikk. Stor var vår forundring da vi ble forbikjørt etter tunnelen av en sivil politibil med blålys, som stoppet og vinket oss til siden.

Helt ok at de sjekker førerkort og vognkort, men jeg ble spurt om jeg visste hvorfor de hadde stoppet meg. Jeg svarte som sant var, nei det vet jeg ikke. Da begynte en tirade av en skjennepre­ken, om at jeg hadde laget kø, og skapt trafikkfar­lige situasjone­r, siden jeg kun kjørte i 60 i svingene.

Budskapet til den lite hyggelige og ampre UP-mannen var omsider formidlet, og vi kjørte litt fortumlet og sjokkerte videre. Vi passet på farten, for den må jo ligge på godt over 70 km/t ifølge UP-patruljen.

Så var det bråstopp i trafikken, og bilkø helt fram til Seljord og Dyrskuplas­sen. Må innrømme at vi lo litt da vi så UP-patruljebi­len også stå i bilkøen foran oss.

Helt greit å bli stoppet, men synes UP bør trene seg på å formidle budskapet sitt på en litt mer respektful­l og hyggelig måte, så mottakeren kanskje får med seg hva som blir sagt, framfor som i dette tilfellet, der jeg som sjåfør ble oppriktig forbannet, for makan til oppførsel fra offentlig tjenestema­nn. UP burde heller fokusere på å ta de ordentlige trafikkbøl­lene, og bruke tiden sin på det. Sjåføren som kjørte i

60 km/t i svingene

Newspapers in Norwegian

Newspapers from Norway